Gelezen: Als vuur

Stel je even voor: een Zweeds vakantie-eilandje, zon en water, en… verliefdheid. Dan heb je alle ingrediënten voor een fijn vakantieboek.

boek Als vuur - Sara Lövestam

Toch is het verhaal in Als vuur niet zo luchtig als je op het eerste gezicht zou denken.

Het gaat over Anna en Lou (beiden 15), die allebei uit Stockholm naar het eilandje komen. Het feit dat ze uit Stockholm komen is bijna de enige overeenkomst tussen hen. Anna heeft met haar arbeidsongeschikte vader een klein verwaarloosd huisje, terwijl Lou’s ouders rijk zijn en net een enorm huis hebben gekocht op het eilandje.

Deze verschillen zorgen eerst voor een onoverbrugbare afstand tussen de meisjes. Toch hebben ze elkaar in de gaten en worden ze naar elkaar toe getrokken. Als ze elkaar eindelijk ontmoeten houden ze dit geheim voor hun ouders.

Langzaam merken ze dat er meer dan vriendschap is tussen hen. Anna weet al dat ze op meisjes valt, maar voor Lou is dit de eerste keer en ze zit behoorlijk met zichzelf in de knoop.

Tel daar ook nog het maatschappelijke verschil tussen de twee bij op en je ziet niet zo gauw een ongecompliceerde vakantieliefde voor je. Of toch wel?

Ik vond dit een van de fijnste boeken die ik las in mijn vakantie. De gevoelens van beide meisjes worden goed beschreven, en je kan je in allebei inleven. En laten we niet de fijne beschrijving van het Zweedse eilandje vergeten. Je zou willen dat je erbij was!

Prima uitgave in de Glow-reeks van Querido.

ØØØØØ

Als vuur – Sara Lövestam

Vertaald door Femke Muller

Querido – 2020

Verkrijgbaar in je lokale boekhandel, de kinderboekwinkels, of via webwinkels zoals:

Kinderboekwinkel Utrecht

Kinderboekwinkel Haarlem

Of via:

, , , , , , , , , , , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Mogelijk gemaakt door WordPress. Ontworpen door WooThemes

Ontdek meer van Boekielezen

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder