Koken voor de keizer

Dit is al een wat ouder boek, uit 2015, maar het is nog steeds te koop. En terecht 😉.

kinderboek koken voor de keizer marloes morshuis

Het verhaal gaat over de elfjarige Mick. Hij woont in een land waar keizer Linus met harde hand regeert. Elke misdaad wordt bestraft met verbanning naar de Witte Rots, een eiland waar niets is, alleen roofzuchtige vogels, zie daar maar eens te overleven.

Micks ouders zijn daarheen verbannen en nu moet hij het alleen zien te redden, samen met zijn zusje en twee vrienden, wiens ouders ook zijn verbannen. Wanneer hij betrapt wordt op het plukken van mango’s uit de paleistuin, hangt hem hetzelfde lot boven het hoofd. Maar hij krijgt een kans: als hij zeven avonden iets lekkers kookt voor de keizer, hoeft hij niet naar de rots, en wordt bovendien iedereen op de rots vrijgelaten. Er is één probleempje: de keizer vindt níéts lekker!

Toch gaat Mick de uitdaging aan. Hij kookt al sinds zijn negende en heeft talent.
Het is niet makkelijk, want niet alleen de keizer is een grillig figuur, ook zijn raadsheer is onvoorspelbaar en haalt gemene streken uit.

Maar Mick zet door, met de steun van iedereen om hem heen, en de hulp van de stokoude Kokkie in de keuken van de keizer.

Een mooi, spannend boek. Met als toegift de recepten van alles wat Mick heeft gekookt. Waar je graag iets van gaat maken, want de beschrijving van al het heerlijke eten doet je watertanden!

ØØØØØ

Koken voor de keizer – Marloes Morshuis

Lemniscaat – 2015

In de bibliotheek een B-boek (voor kinderen van 9-12 jaar)

Verkrijgbaar in je lokale boekhandel, de kinderboekwinkels, of via webwinkels zoals:

Kinderboekwinkel Utrecht

Kinderboekwinkel Haarlem

Of via:

, , , , , , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Mogelijk gemaakt door WordPress. Ontworpen door WooThemes

Ontdek meer van Boekielezen

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder