Over Boekielezen

Deborah Boekielezen

Leuk je hier te zien! Ik ben Deborah, 51 jaar, Neerlandica en kinderboekenspecialist met twintig jaar ervaring als jeugdbibliothecaris. Na een sabbatical heb ik besloten afscheid te nemen van de Openbare Bibliotheek Amsterdam en heb ik een cursus kinderboeken corrigeren gevolgd. Een logische stap was om voor mezelf te beginnen, en zo was daar: Boekielezen Tekstbureau! Ik corrigeer/redigeer/vertaal kinderboekenmanuscripten.

Ik onderhoud en vul al jaren twee websites op het gebied van jeugdliteratuur, waaronder natuurlijk deze, Boekielezen.nl, en Elkedageenprentenboek.nl. Via mijn websites kan ik mijn kennis en enthousiasme over boeken delen,  en bovendien kan ik er mijn liefde voor schrijven in kwijt. Op Boekielezen schrijf ik vooral over boeken voor kinderen en jongeren van 7 tot 18 jaar. Ik schrijf over recensie-exemplaren, maar ook ook over boeken die ik zelf koop, of leen bij de bibliotheek. Ik schrijf het liefst over boeken waar ik enthousiast over ben, maar een kritische noot zal ik niet vermijden.

Namens mijn twee websites ben ik ook actief op sociale media, je kunt me vinden op Instagram, Facebook, Twitter, Pinterest, YouTube en TikTok.

Zoals gezegd schrijf ik graag. Ik schrijf recensies voor mijn websites en ik heb zes jaar lang elke maand een jeugdliteratuurblog geschreven voor de website van de Openbare Bibliotheek Amsterdam. Mijn droom is om een eigen pagina vol boekentips- en nieuws te hebben, in een tijdschrift of krant, of op een grote website.

Contact? Mail naar boekielezen@gmail.com

 

Boekielezen is in 2017 getipt door Hebban . Hebban beoordeelde 150 boekenblogs, en: ”Dertien van de meest in het oog springende initiatieven zijn voorzien van een “Getipt door Hebban” sticker.” 

Leuk om te vermelden is dat Boekielezen wordt gearchiveerd door de Koninklijke Bibliotheek:

“In het kader van het initiatief van de Koninklijke Bibliotheek (KB) om een selectie van Nederlandse websites te bewaren voor toekomstig onderzoek, willen wij ook uw website archiveren en voor de lange termijn bewaren. Het gaat om de website en eventuele bijbehorende subdomeinen die toegankelijk zijn via de volgende URL(s):
https://www.boekielezen.nl/

Websites bevatten vaak waardevolle informatie die niet analoog verschijnt en die ten gevolge van de grote ‘omloopsnelheid’ het risico loopt voorgoed verloren te gaan. Dat websites als ‘digitaal erfgoed’ het behouden waard zijn, is internationaal erkend in het Unesco Charter on the Preservation of the Digital Heritage uit 2003. Het signaleert dat digitaal erfgoed verloren dreigt te gaan en dat het bewaren daarvan voor gebruik door de huidige en toekomstige generatie onderzoekers zeer urgent is.”

Mogelijk gemaakt door WordPress. Ontworpen door WooThemes