AVI-boeken zijn leuk!

Lezen is een van de meest bijzondere dingen die je leert in je leven. Daarom is het belangrijk dat eerste leesboekjes leuk zijn. Als je je als beginnende lezer door gortdroge verhaaltjes moet worstelen, is dat geen stimulans.

Gelukkig kom ik steeds meer leuke AVI-boekjes tegen. Ik geef je hier een paar voorbeelden.

avi boek worm van freek

De worm van Freek vind ik een geestig boekje. Het gaat over de zwerftocht van een worm. Die worm is van Freek, maar op een dag ”ontsnapt” hij. Je volgt de worm, en het is leuk om hem steeds te zoeken op de tekeningen. Volgens mij wakkert zo’n boek het leesplezier aan.

avi boek worm van freek

avi boek worm van freek

avi boek worm van freek

De worm van Freek is geschreven door Bette Westera en geïllustreerd door Marja Meijer.

Informatieve AVI-boeken kom je niet veel tegen. Een van de weinigen is de Kleuters Samenleesboek-serie: aan de ene kant van de pagina staat een informatieve tekst die voorgelezen kan worden aan de kleuter, en op de andere pagina staan wat eenvoudige steekwoorden die zij zelf kunnen (leren) lezen.

Een heel leuke, (ook informatieve) nieuwe serie is Zelf lezen over Lang geleden… van Arend van Dam. De serie, oplopend  in moeilijkheidsgraad, gaat over historische personen. Hieronder zie je de boekjes over Leonardo da Vinci, Rembrandt en Albert Einstein.

informatieve avi-boekjes

En we mogen natuurlijk niet vergeten de geestige Vos en Haas-boeken te noemen, geschreven door Sylvia Vanden Heede en geïllustreerd door The Tjong Khing.

vos en haas avi-boeken

Dit boek bijvoorbeeld, Vos en Haas, loopt op in moeilijkheidsgraad van AVI-S naar AVI-M4. De avonturen van Vos en Haas zijn grappig en ook nog leuk geschreven.

 

, , , , , , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Mogelijk gemaakt door WordPress. Ontworpen door WooThemes

Ontdek meer van Boekielezen

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder