De Beste van Boekielezen #13

Groter dan de lucht, erger dan de zon van Daan Remmerts de Vries kreeg dit jaar de Zilveren Griffel. Helemaal mee eens!

boek groter dan de lucht erger dan de zon

Tja, een boek dat door een van mijn favoriete schrijvers is geschreven, en zich voor een deel op mijn favoriete eiland afspeelt, dat kan haast niet stuk!

Elmer van 11 is een introverte jongen. Hij heeft het moeilijk in groepen en is het liefst thuis in zijn eentje. Dat is natuurlijk niet eenvoudig als je nog naar school moet. Nadat Elmer op een (vreselijk) vakantiekamp op Vlieland is geweest krijgt hij een stem in zijn hoofd, Lomax, en die vertelt hem wat hij moet doen. En dat is voor zichzelf opkomen en wraak nemen op degenen die hem pesten. De stem wordt steeds sterker naarmate Elmer meer gepest wordt. Hij gaat denken dat hij overal in de gaten wordt gehouden en ziet bijvoorbeeld geheime boodschappen in zijn schoolboeken. Dan loopt het uit de hand op school. Elmer wordt geschorst en vertrekt met zijn moeder naar Vlieland. En daar ontmoet hij iemand die heel belangrijk voor hem wordt.

Wat een aangrijpend boek, ik kon het niet wegleggen. Het gaat over pesten, jezelf kunnen zijn, en niet meelopen met de massa.

Groter dan de lucht, erger dan de zon – Daan Remmerts de Vries

Querido – 2015

In de bibliotheek een B-boek (voor kinderen van 9 tot 12 jaar)

 

, , , , , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Mogelijk gemaakt door WordPress. Ontworpen door WooThemes

Ontdek meer van Boekielezen

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder