De Beste van Boekielezen #18

Dit boek is helaas niet in de bibliotheek te vinden… Het gaat om Tangramkat van Maranke Rinck en Martijn van der Linden. Dat geldt trouwens ook voor hun vorige gezamenlijke prentenboek Memorykonijn

Dat is heel jammer en het heeft een louter praktische reden: er zitten losse bijlagen bij. En zie die maar eens bij elkaar te houden in de bibliotheek…

Het zijn echter wel mooie boeken en Tangramkat hoort bij de fijnste boeken die ik dit jaar las.

boek en puzzel tangramkat

Het gaat over een jongen die het Tangramspel doet, een oud Chinees spel. Het is een puzzel die bestaat uit zeven ongelijke stukken, en het jongetje begint met een kat te maken. Je ziet eerst de ”kale” stukken, en op de volgende bladzijde is er op getekend, zodat je kunt zien wat het is. Dat is ook een onderdeel van het verhaal, je moet steeds raden wat het jongetje maakt.

De kat wil vast met iemand spelen, dus het jongetje maakt een speelkameraadje. Maar dat is per ongeluk een hondje! En daar houden katten niet van… Hoe moet hij dit aanpakken? Er wordt veel gepuzzeld!

boek en puzzel tangramkat

Drastische maatregelen zijn nodig…

Ik vind trouwens dat we dit boek wel moeten hebben in de bibliotheek, omdat het heel goed gebruikt kan worden bij het voorlezen en knutselen. Het is een prima boek om voor te lezen: je kunt de kinderen betrekken bij het verhaal door ze te laten raden wat het jongetje nu weer gepuzzeld heeft. En na afloop kunnen de kinderen zelf aan de slag met de tangram-puzzel, ze kunnen de dieren uit het boek namaken of zelf nieuwe figuren verzinnen.

En dit boek is natuurlijk een must-have voor een kattenliefhebber. Ik kreeg er ook een kartonnen tangram-kat bij, en die zie je hier op de foto, met mijn eigen katten.

tangramkat boek en puzzel

Tangramkat – Maranke Rinck en Martijn van der Linden

Lemniscaat – 2016

(nog) niet in de bibliotheek

, , , , , , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Mogelijk gemaakt door WordPress. Ontworpen door WooThemes

Ontdek meer van Boekielezen

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder