De Beste van Boekielezen #24

Sinds twee jaar doe ik samen met een collega maandelijks een Boekstart-activiteit. Daardoor letten we ook op de prentenboeken voor de allerkleinsten.

Zo was er dit jaar de verkiezing van het leukste babyboekje volgens ouders van kinderen in de Boekstart-leeftijd (0 tot 2 jaar).

boekstart babyboekjes van het jaar

Dit waren de vijf genomineerde babyboekjes

 

boekstart babyboekjes van het jaar

Kiekeboe! was de winnaar

Kiekeboe! won de verkiezing. Het leest ook heel leuk voor voor die leeftijd. Eigenlijk zijn alle kiekeboe-achtige boekjes en flapjes-boeken leuk om voor te lezen.

Wat ik zelf het schattigste boekje vond was: Nog even achter mijn oortjes kriebelen van Jörg Mühle. Een konijntje gaat naar bed, en de lezer kan hem daarbij helpen door zijn kussen op te schudden, een kusje te geven en achter zijn oortjes te kriebelen. Wij gebruikten bij het voorlezen van het boekje een kussentje om op te schudden en een dekentje om over het konijntje te leggen. Een fijn boekje om samen te lezen, en gewoon heel erg schattig getekend!

 

babyboekje nog even achter mijn oortjes kriebelen

 

Nog even achter mijn oortjes kriebelen – Jörg Mühle

Vertaald door J.H. Gever

Gottmer – 2015

In de bibliotheek een AP-boekje (prentenboek voor peuters)

 

, , , , , , ,

Een reactie op De Beste van Boekielezen #24

  1. voorleesjuffie Willemijn 19 februari 2017 om 06:24 #

    Oooh deze boekentip van jou heb ik meteen op het verlanglijstje van mijn dochtertje gezet. Die wordt volgende maand 1 jaar! (Ik hoop zooo dat we het boekje krijgen) Leuke activiteit heb je erbij. Ik regel meteen een klein kussentje en dekentje erbij!

Geef een reactie

Mogelijk gemaakt door WordPress. Ontworpen door WooThemes

Ontdek meer van Boekielezen

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder