De Beste van Boekielezen #3

Ik las de twee eerdere delen over Lynn al met plezier. En Lynn 3.0 van Anke Kranendonk vind ik tot nu toe het beste. Niet alleen het verhaal is goed, en Lynn steeds levensechter, maar het boek staat ook vol mooie zinnen en geestige beschouwingen.

jeugdboek lynn 3.0

Korte inhoud: ”Lynn heeft vakantie – maar het is allesbehalve de zomervakantie waar ze op had gehoopt. Hun huis wordt verbouwd, dus de familie blijft thuis. En haar Grote Liefde, Joeri, is mijlenver weg, ergens waar hij geen bereik heeft met zijn mobiele telefoon.Wanneer de grote schuifpui die in het huis geplaatst moet worden uit de kraan valt, vluchten Lynn en haar moeder naar een bejaardencamping. Lynn verveelt zich dood. Daar komt verandering in als ze Fenna op straat ziet lopen. Wat doet zij buiten hun dorp? Waarom mag Lynn van haar moeder niet meer met Fenna omgaan? En waarom blijft het zo stil van Joeri’s kant?’’

Lynn is erg origineel en heeft een bijzondere kijk op de dingen.

Een paar voorbeelden:”In de verte staat een hert, een joekel van een beest. Of is het een boom met takken die op een gewei lijken. Als je lang in de natuur bent, gaat alles op wilde beesten lijken.”

”En dat je van alles doet om dat hart rustig te krijgen: naar buiten gaan, een stukje fietsen, en als niemand je ziet de fiets in het gras leggen en op en neer gaan springen. Dan naar huis gaan, je vader die de achtergevel aan het schilderen is vraagt wat je toch steeds aan het doen bent. En jij zegt: ‘Niks.”’

”Dan denk ik dat ik naar haar toe zou zijn gefietst en haar ogen uit haar hoofd zou hebben gekrabd. Of net zolang lelijk tegen haar had gedaan dat ze zo ellendig werd dat ze niet meer ging eten, verhongerde en als een geraamte aan de rand van het dorp langzaam zou wegkwijnen. Zoiets verschrikkelijks.”

Dit maakte dat ik voortdurend zat te glimlachen bij het lezen van dit boek. Ik vind Lynn leuk!

 

Lynn 3.0 – Anke Kranendonk

Lemniscaat – 2016

In de bibliotheek een B-boek (voor kinderen van 9-12 jaar)

, , , , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Mogelijk gemaakt door WordPress. Ontworpen door WooThemes

Ontdek meer van Boekielezen

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder