Boekielezen leest Booqees

Over dit artikel heb ik een poosje getwijfeld. Ga ik aandacht besteden aan dit onderwerp of niet? Ja dus, ik ga hier aandacht aan besteden.

Er is namelijk een nieuw platform voor e-books: Booqees.nl. Helemaal voor kinderen, van 0 tot 15 jaar. Je kunt je hier op abonneren voor 6,99 per maand. En dan kan je onbeperkt met het hele gezin boeken lezen! Je kunt per persoon een eigen profiel aanmaken.

logo booqees

booqees leesprofielen

Iedereen in het gezin kan zijn/haar eigen profiel aanmaken

booqees boekenoverzicht

Dit is dan je eigen profiel

booqees filters

Je kunt zoeken op genre of thema

booqees dyslexie-letter

Wie dat nodig heeft kan kiezen voor de dyslexie-letter

Je kunt dus zoveel boeken lezen als je wil, variërend van prentenboeken, avi-boeken tot ”gewone” kinderboeken. Bij de start is er keuze uit ruim 1000 boeken, en dat groeit. Ook zullen er in de toekomst non-fictieboeken worden toegevoegd.

Booqees is beschikbaar voor Apple iPad, iPhone en Android-tablets. Ook is het mogelijk e-books te lezen via de browser op een pc of laptop. De boeken worden streaming aangeboden, dus je hebt wel internet nodig. Offline lezen zal in de toekomst ook kunnen.

Ik besef best (en daarom twijfelde ik ook of ik dit zou delen) dat dit platform concurrentie is voor de bibliotheek. En voor de boekwinkels!

Maar: ik heb een proefabonnement genomen op Booqees en ik vind het een goede site. Het is overzichtelijk, mooi , en er is echt een ruime keus. Ik werd er zelfs een beetje hebberig van, je kan namelijk aanklikken wat je wil en je kan het lezen! Al hou ik zelf heel erg van papieren boeken, ik vind dit echt leuk.

Dus ik zou zeggen: neem een kijkje, neem een proefabonnement van twee weken. En voor papieren boeken kan je altijd naar de bibliotheek komen hoor! Bovendien kunnen alle kinderen gratis lid worden, en er werken aardige mensen die je graag helpen 😉

 

 

,

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Mogelijk gemaakt door WordPress. Ontworpen door WooThemes

Ontdek meer van Boekielezen

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder