De Beste van Boekielezen #9

Dit boek valt in een genre waar ik erg veel van hou: verhalen over kinderen(pubers) die anders zijn en daarmee worstelen. Het is Wij zijn moleculen van Susin Nielsen.  (Mooie voorkant ook!)

ya boek wij zijn allemaal moleculen
Stewart is hoogbegaafd en sociaal nogal onhandig: hij heeft er geen gevoel voor wanneer je bepaalde dingen nou wel of niet zegt, hij zegt gewoon alles. Zijn moeder is overleden en daar is hij erg verdrietig over. Ashley is een verwende puber en heel erg bezig met status. Ze is in shock want haar ouders zijn gescheiden omdat haar vader heeft ontdekt dat hij homoseksueel is. Ze schaamt zich hier enorm voor.

De levens van deze twee zeer verschillende pubers kruisen elkaar omdat hun ouders verliefd op elkaar zijn geworden, en Stewart trekt met zijn vader en zijn kat in in het huis van Ashley en haar moeder. Ashley vindt dit vreselijk, ze vindt hem een rare nerd en schaamt zich dood voor hem. Stewart gaat namelijk niet meer naar zijn oude school voor hoogbegaafden, maar naar dezelfde school als Ashley. Daar valt het redelijk mee, ware het niet dat er een enorme pestkop bij hem in de gymklas zit: Jared. En dat is nou net de jongen van Ashleys dromen…

Dit is een prachtig boek over hoe het is om anders te zijn. Dat is zeker niet makkelijk, maar wat een mooi boek!

Hier schreef ik uitgebreider over Wij zijn allemaal moleculen.

 

Wij zijn allemaal moleculen – Susin Nielsen

Vertaling: Lydia Meeder

Lemniscaat – 2016

, , , , , , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Mogelijk gemaakt door WordPress. Ontworpen door WooThemes

Ontdek meer van Boekielezen

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder