De poezen van Fiep

Als ik moest zeggen waar ik echt niet zonder zou kunnen (op het gebied van dingen die het leven leuk maken), dan zijn dat op de eerste plaats (natuurlijk!) boeken! Maar een goede tweede zou zijn: huisdieren, en om precies te zijn: katten. Een huis zonder katten is leeg!

Vanzelf spreekt dat boeken over katten ook mijn voorkeur hebben, zo zijn de boeken Minoes en Pim en Pom oude favorieten, en staat de kartonnen Tangramkat al een hele tijd in de huiskamer.

tangramkat

Op mijn werk hebben we een heel grote Takkie (het hondje uit Jip en Janneke, getekend door Fiep Westendorp) van de Hema. Ik heb me afgevraagd waarom de Hema geen Siepie heeft (Siepie is de poes van Jip en Janneke), die zou ik dan wel willen hebben… (ik heb het zelfs aan de Hema gevraagd, maar heb er geen ander antwoord op gekregen dan: ”Siepie zit niet in onze collectie”, tja, dat had ik zelf dus ook geconstateerd)

Ik kreeg een mailtje van de Fiep Westendorp Webshop, of ik eens aandacht aan deze webshop zou willen besteden. Aangezien ik hou van de tekeningen van Fiep Westendorp wilde ik dat best! En in deze (web)winkel hebben ze wel poezen van Fiep! Geen Siepie, maar wel mijn favorieten Pim en Pom. Naast knuffels hebben ze ook ander speelgoed, heel veel boeken natuurlijk, kaarten, posters, kalenders, spulletjes voor in huis, en zelfs kleren en tassen.

Nu heb ik sinds kort een kitten (wie mij volgt op sociale media kan dat niet ontgaan zijn haha), en hij heet Pim. (ja naar Pim van Pom) Dus wij ontvingen een poezenpakketje met Pim, Pom en een Gouden Boekje.

pim pom gouden boekje

knuffels pim pom

Pim en Pom in de tuin

Het Gouden Boekje heeft de originele tekeningen van Pim en Pom, anders dan de ”tekenfilm-Pim en Poms” die wat versimpeld zijn.

Het is trouwens nog steeds ”Fiep-jaar”, het is honderd jaar geleden dat Fiep Westendorp werd geboren.  Kijk hier voor activiteiten, de Fiep-bus rijdt door het hele land!

fiep bus

 

Deze artikelen uit de Fiep Westendorp shop ontving ik gratis.

, , , , , , , , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Mogelijk gemaakt door WordPress. Ontworpen door WooThemes

Ontdek meer van Boekielezen

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder