Geef mij maar een boek!

Het kan dat je een boekwinkel instapt, en daar dan een enorme stapel boeken ziet liggen. Mooi neergezet, zoals ze dat zo goed kunnen in boekwinkels. Het boek waar het om gaat ziet er mooi uit, het omslag heeft een mooie kleur blauw. Je kijkt welk boek het is. Het blijkt een klassieker te zijn: Oorlogswinter van Jan Terlouw. Dan kijk je naar de prijs. EN DAN KOST HET MAAR 1 EURO!

geef mij maar een boek

(Wel jammer van die lelijke prijsjes die erop zitten!)

Dit is een actie van een groot aantal boekhandels: Geef mij maar een boek!. Het doel is ieder jaar een kinderboek zo goedkoop aan te bieden dat een eigen boekenplank vol klassiekers binnen ieders bereik komt te liggen. Het eerste boek in deze reeks is dus Oorlogswinter van Jan Terlouw geworden. Ook ik heb dit boek vroeger gelezen, en het staat ook nog in mijn kast, in een wat andere uitgave.

oorlogswinter

Ik ben benieuwd op basis waarvan is gekozen voor juist dit boek. Het lijkt me best moeilijk om een keus te maken, het boek moet bijvoorbeeld aantrekkelijk zijn voor een grote groep kinderen, jongens én meisjes. Het moet spannend zijn en een onderwerp hebben dat veel lezers aanspreekt.

Natuurlijk begint het lijstjes-mens in mij meteen te brainstormen. Wat zou ik kiezen? Wat moet iedereen lezen? Wat is een echte klassieker? Als kandidaat voor volgend jaar wil ik voordragen: Sjakie en de chocoladefabriek van Roald Dahl. Spannend, grappig, mooi, en de droom van ieder kind: uitgenodigd worden in een snoepfabriek! Bovendien bevat het dezelfde moraal als Oorlogswinter, al is de situatie iets minder extreem: kies voor het goede.

 

Maar dit jaar doen we het nog met Oorlogswinter van Jan Terlouw. Hup, naar de boekhandel! En dan naar Ikea, om je eigen boekenkastje te kopen!

geef mij maar een boek

Leuke flashmob in Hoofddorp:

 

, , , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Mogelijk gemaakt door WordPress. Ontworpen door WooThemes

Ontdek meer van Boekielezen

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder