Hashtag Books

Als boekblogger maak ik veel en graag gebruik van Instagram. Met mijn account Boekielezen plaats ik elke dag een plaatje van een lezer en natuurlijk deel ik er de boeken die ik lees.

Vandaag zat ik naar mijn hashtags te kijken, je kunt op Instagram nu ook hashtags volgen. Ik keek of ik mijn posts tegenkwam, maar nee ik zag ze niet. Hoe kon dat? Ineens realiseerde ik me dat ik de afgelopen week ook al een stuk minder likes had gekregen. Echt aanzienlijk minder. Wat was er aan de hand?

Ik ging eens rondkijken en ik ontdekte dat er zoiets bestaat als verboden hashtags. Als je een verboden hashtag gebruikt, worden al je andere hashtags ook genegeerd door Instagram. Alleen je vaste volgers zien je post, maar niet degenen die op ”jouw” hashtags zoeken. Maar er bestaat niet zoiets als een overzicht van deze hashtags. Daarvoor ben je aangewezen op mensen die dit voor je uitzoeken, en dat publiceren op hun blogs of sites.

Ik dacht dat ik toch niets verkeerd deed. Wat schuilt er voor kwaad in een keurige kinderboekenblogger? Maar ik ging verder snuffelen en ik kwam wat lijstjes tegen. Onder anderen deze:

verboden hashtag

van de site www.plannthat.com

Tot mijn grote verbazing is #books verboden! (en vele andere onschuldige woorden) Ik kon het bijna niet geloven, maar ik ging kijken bij de hashtags op Instagram. En zag dit:

verboden hashtag

Het klopte dus. En toen ik deze hashtag verwijderde uit mijn post, werden de andere hashtags weer meegenomen in de hashtag-overzichten.

Dus beste mede-boekblogger, je bent gewaarschuwd. Wie #books gebruikt hoort er even niet meer bij! Welkom in de vreemde wereld van sociale media…

,

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Mogelijk gemaakt door WordPress. Ontworpen door WooThemes

Ontdek meer van Boekielezen

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder