Kinderboekwinkeldag: Dag Kinderboekwinkel uit mijn jeugd

Het is vandaag de dag van de kinderboekwinkel. Dus ik dacht laat ik eens een stukje schrijven over mijn favoriete kinderboekwinkel. En toen gebeurde er iets wat wel vaker gebeurt als je ouder wordt, namelijk de eerste kinderboekwinkel die in mij op kwam, bestaat niet meer!

Het was niet alleen een kinderboekwinkel, maar een boekwinkel met een aparte etage voor de kinderboeken. Het was Lankamp en Brinkman in Amsterdam. Dit is de winkel waar ik in mijn jeugd boeken kocht. Ik was een enorme boekenverslinder, en naast de stapel boeken die ik wekelijks uit de bibliotheek haalde, kocht ik ook zelf boeken. Elke vakantie ging ik met mijn vader naar Lankamp en Brinkman, waar we een behoorlijke tijd doorbrachten op de kinderboekenafdeling. Het was een prettige winkel, en er waren stoeltjes waar je rustig kon zitten lezen en kiezen welk boek je wilde. En daar stapte ik dan de deur uit met een stapel boeken, de helft betaald door mijn ouders, de helft betaald van mijn zakgeld.

boekielezen 432

Maar wat jammer, Lankamp en Brinkman bestaat niet meer sinds 2004. Als ik zou moeten kiezen voor een winkel die nog wel bestaat, zou ik kiezen voor de kinderafdeling van Scheltema in Amsterdam. Ik word altijd vrolijk (en hebberig) van deze afdeling, ook als volwassene.

In elk geval, kinderboekwinkeldag of niet: bezoek eens een (kinder)boekwinkel!

 

, ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Mogelijk gemaakt door WordPress. Ontworpen door WooThemes

Ontdek meer van Boekielezen

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder