Het Knikkende Knieën Kinderboekenbal

Woensdag werd ik door een goede fee meegenomen naar Het Bal! O nee, het was geen goede fee, maar een toverheks… En die heks was geen heks maar mijn collega Judith die een introducee mee mocht nemen. Omdat het thema van de Kinderboekenweek Gruwelijk Eng is, was de dresscode dit ook.

kinderboekenbal

Het bal werd dit jaar gehouden in de Stadsschouwburg van Amsterdam (dezelfde locatie als het ”grote mensen boekenbal”). Op weg naar het feest voelde ik me een beetje als een van de heksen van Roald Dahl: verkleed als keurige mevrouw zat ik in de tram… Eenmaal in de buurt van de schouwburg kon mijn diadeem met doodshoofdje op en haalde ik de skeletjes tevoorschijn die aan mijn tas bungelden.

kinderboekenbal

Op naar het feest! Binnen had men zich flink uitgeleefd op het decor, en er klonken voortdurend onheilspellende geluiden door de gangen… Overal liepen de onguurste types, en wij gingen gauw naar de zaal waar onder anderen de Gouden Griffel zou worden uitgereikt. Overigens was het in de zaal ook niet pluis, er hingen enge zombies rond, waar je ook keek…

kinderboekenbal

Het bal werd geopend met een flitsend filmpje, mooi gedaan.

 

Er volgde een spetterend uurtje, dat begon met een optreden van Kinderen voor Kinderen, met het officiële kinderboekenweekliedje.  Klaas van Eerden presenteerde de avond, en hij ontving Janneke Schotveld en Annet Schaap (de makers van het kinderboekenweekgeschenk), Maranke Rinck en Martijn van der Linden (de makers van het kinderboekenweekprentenboek – 3x woordwaarde), de voorleesconducteur van de NS, Victor Mids (van Mindfuck), en uiteindelijk ook Gouden Griffelwinnaar Koos Meinderts die welhaast uit de figuurlijke hoge hoed van Victor Mids werd getoverd.

kinderboekenbal

 

kinderboekenbal

De voorleesconducteur

 

kinderboekenbal koos meinderts

Koos Meinderts won dus de Gouden Griffel voor zijn boek Naar het Noorden. Daarna konden we – op eigen risico – door de gangen van de Stadsschouwburg dwalen…

kinderboekenbal

 

kinderboekenbal

kinderboekenbal

kinderboekenbal

kinderboekenbal

kinderboekenbal

kinderboekenbal

kinderboekenbal

Het was een leuke avond! Ik kocht een boek en het Kinderboekenweekprentenboek en ik kreeg natuurlijk het Kinderboekenweekgeschenk.

kinderboekenweekgeschenk

 

Voor iedereen een fijne Kinderboekenweek!

, , , ,

Een reactie op Het Knikkende Knieën Kinderboekenbal

  1. marijke 7 oktober 2017 om 00:05 #

    Een dikke duim voor dit verslag over de avond van dit doodenge en bijna levensgevaarlijke kinderboekenweekbal

Geef een reactie

Mogelijk gemaakt door WordPress. Ontworpen door WooThemes

Ontdek meer van Boekielezen

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder