Modderdag

Op 29 juni is het Modderdag. Het klinkt een beetje alsof je Moederdag met een Engels accent uitspreekt, maar het gaat toch echt over modder. Een dag waarop iedereen aangemoedigd wordt om met modder te spelen. Om even de computers de computers te laten, naar buiten te gaan en in de natuur te spelen. En vies worden mag!

modder 10 modder 11

Je kunt hier meer informatie vinden.

Nu is dit een boekenblog, dus laten we eens kijken of er boeken over modder zijn geschreven…

modder 8

De grootste modderpoel van de hele wereld – Nevil Astley en Mark Baker. Peppa het varken houdt van modderpoelen, om lekker in te rollen. Voor modder heb je natuurlijk regen nodig, maar op een dag gaat het wel heel erg hard regenen…

modder 5

Hiphop in de modder – Willemijn  van Abeelen. Hoe een hiphopfeest een beetje in het water valt, maar toch nog heel leuk wordt.

modder 4

Goed wassen Pip – Mack. Vogeltje Pip is vies geworden in de modder, en krijgt van allerlei dieren advies hoe hij zich het beste kan wassen.

modder 7

Hoe je een wollige mammoet moet wassen in tien lessen – Michelle Robinson en Kate Hindley. Ook mammoeten worden vies van modder. En hoe moet je die nou schoon krijgen? (Vlag en Wimpel 2015)

modder 6

Biggetje Bennie – Frans Lases en Herman Brood Soms word je zo vies van spelen in de modder, dat zelfs je eigen moeder je niet meer herkent!

modder 3

Het gekke cadeau van Joep – Ingrid Godon Kikker Cesar is jarig en krijgt natuurlijk cadeautjes. Varken Joep heeft een heel bijzonder cadeau: een emmer vol modder! Dat lijkt raar, maar zorgt voor heel veel plezier!

Veel lees- en modderplezier!

 

 

 

, ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Mogelijk gemaakt door WordPress. Ontworpen door WooThemes

Ontdek meer van Boekielezen

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder