Pixi-boekjes: Jeugdsentiment en win-actie

Vandaag heb ik een filmpje voor je in plaats van een blogpost.

Ken je de kleine Pixi-boekjes? Ik heb nog een hele stapel van vroeger, alleen was mijn lievelingsboekje weg…

In samenwerking met uitgeverij De Vier Windstreken houd ik een win-actie: je kunt een hele stapel boekjes winnen! Doe mee en wie weet win jij een Pixi-boekjes-serie naar keuze. (kijk hiervoor op www.pixiboeken.nl)

Schrijf over je eigen ”Pixi-herinnering” en geef aan welke serie je wilt winnen. Meedoen kan tot 10 september.

pixi boekje mama miezemauw

Inmiddels is de winactie afgelopen. Gefeliciteerd Marjolein!

 

, , ,

12 reacties op Pixi-boekjes: Jeugdsentiment en win-actie

 1. brigitte 28 augustus 2017 om 11:47 #

  Mijn herinnering is aan het boekje ‘de jongen die niet naar school toe wilde’ deze lag in het huisje bij mijn opa en oma op het strand en heeft mijn opa tot in den treuren aan ons moeten voorlezen! Dit vertelde ik aan een vriendin en zij kwam plots met het boekje aan!! Superleuk natuurlijk maar toen ik het nu weer las was het toch wel een raar verhaal…..De herinnering is iig geweldig voor mij!
  Daarom lijkt het me geweldig om de klassieke serie te winnen kan ik ze nog aan mijn kinderen voorlezen. …

 2. Myra 3 september 2017 om 10:31 #

  Mijn herinnering aan de Pixi-boekjes: de hond van mijn oma heeft ze allemaal stukgebeten!
  Het lijkt me leuk om de klassieke serie nu ”heel” te bekijken en aan mijn kinderen voor te lezen 🙂

 3. Sue van de wiel 6 september 2017 om 05:22 #

  Geweldig! En wat top dat jouw lievelingsboekje ook die van mij is! Mijn moeder heeft ze zó veel voorgelezen.. daar heb ik echt goede herinneringen aan! Ik ben heel benieuwd hoe de Pixibiekjes van nu eruit zien. Mijn kinderen zijn te oud ervoor maar op voor op school is t vást leuk!

 4. Loes Wevers 8 september 2017 om 07:23 #

  Oeps, wat een gebrek in mijn opvoeding… Ik heb namelijk 0 herinnering aan de Pixi boekjes! Zal ze vast niet gehad hebben. Uiteraard wil ik mijn kleine man van 9 maanden dat trauma besparen 😉 Zou ze dan ook heeeel graag voor ze winnen, want hij is een echte boekenwurm! We lezen nu al snel een klein uur per dag! Mijn eigen voorkeur gaat uit naar de sprookjes-serie, maar ik denk dat de kleine eigenlijk helemaal geen voorkeur heeft. Fingers crossed!
  (En ik ben sowieso blij: ik kwam via Boekstart bij jullie terecht, wat een leuke site om veel inspiratie voor onze uk op te doen!)

 5. Deborah 8 september 2017 om 07:42 #

  Dankjewel voor het compliment! Dat is precies wat ik met deze site wil: inspireren tot lezen en voorlezen 🙂

 6. Nathalie 8 september 2017 om 10:26 #

  Ik heb geen herinnering aan één specifiek boekje, zag al wel bekende kaftjes net op facebook maar wij hadden er zelf een aantal thuis maar mijn opa en oma hadden een grote stapel en mijn oma las ze vaak voor aan mij. Dan doezelde ze tussendoor weg, schrok wakker en las weer verder.

 7. Marjolein 8 september 2017 om 20:29 #

  Vroeger las ik de Pixi boekjes echt stuk. De kinderen van Mama Miezemauw is aan de hoekjes stuk, mijn favoriete boekje.
  Vond het zo jammer dat ze heel lang niet meer in Nederland te verkrijgen waren, want zag ze steeds in Duitsland. Blij als een kind was ik toen ik ze zag liggen. Voor mijn eigen kinderen gelijk een paar gekocht. De Pixi -boekjes van vroeger lezen ze ook. Heel handig voor in de vakantie, ze nemen niet veel ruimte in.
  De nieuwe boekjes over het voorjaar vind ik erg leuk om te mogen winnen… Eigenlijk zijn ze allemaal leuk.

 8. Glenda 9 september 2017 om 03:18 #

  Ik werd vroeger altijd voorgelezen uit de pixi-boekjes. Tante Thea, Lia en Jaap, Pingo, Paul Geel en Tom Groen enz. enz. Helaas heeft mijn moeder de boekjes niet bewaard. Mijn broertje en ik kende het boekje: ’toen de kat taart bakte’ van voor naar achter uit het hoofd. Als er tijdens het voorlezen een regel over werd geslagen, merkten we het meteen. Voor mijn zoontje van bijna 2 heb ik via Marktplaats enkele oude pixi boekjes weten te bemachtigen. Waaronder het boekje met de kat die een taart bakt. En ja, ook hij wil telkens voorgelezen worden uit hetzelfde boekje. Ik neem de boekjes zelfs mee in de handbagage tijdens een vliegreis. Ze zijn super handig voor op vakantie en op reis. Ik zou het fantastisch vinden deze voorleestraditie voort te zetten met de nieuwe pixi-boekjes van serie 03.

 9. Linda 14 september 2017 om 21:17 #

  Herinnering niks herinnering gewoon keiharde dagelijkse werkelijkheid Hihi wij lezen deze boekjes nog elke avond voor aan onze kinderen van 8 en 4 jaar oud! We genieten er nog elke dag van 😁Helaas is 1 boekje kwijtgeraakt op vakantie en nu dus ernstig op zoek of ik nog ergens een exemplaar kan vinden van Joop en Joke maken kerstversiering.en ja dit boekje moest zelfs mee op zomer vakantie 😂

 10. Deborah 15 september 2017 om 07:32 #

  Hoi Marjolein,
  Ik heb jou een mail gestuurd, zou je die willen beantwoorden? 🙂

 11. Marjolein Meeuwsen 17 september 2017 om 18:04 #

  Hai,

  Helemaal over het hoofd gezien… heb je zojuist teruggemaild.

  groetjes Marjolein

 12. BRI 8 januari 2022 om 19:24 #

  Ik heb het boekje voor je.

Geef een reactie

Mogelijk gemaakt door WordPress. Ontworpen door WooThemes

Ontdek meer van Boekielezen

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder