Bloggen en vloggen in boeken

Er zijn vast niet veel kinderen die nog nooit een vlog hebben bekeken of een blog hebben gelezen. En er zullen ook heel veel kinderen zijn die zelf vloggen of bloggen.

Dat dringt natuurlijk ook door in de onderwerpkeuze van kinderboekenschrijvers. Ik las drie boeken over dit onderwerp. Er is veel over te zeggen, maar er springt een ding uit: vloggen en/of bloggen verandert je leven ten goede, als je deze boeken mag geloven. Je blog groeit elke dag, je krijgt trouwe volgers die je bewonderen, je gaat geloven in jezelf, de grootste problemen in je leven worden opgelost en je krijgt vriendinnen en vriendjes.


Dagboek van een vlogger – T. Collins

boek dagboek vlogger collins

Om aan geld te komen besluit Olivia te gaan vloggen. Omdat ze vindt dat ze zelf niet interessant genog is om te verschijnen in filmpjes, huurt ze iemand in om ”Olivia” te spelen. Het wordt een succes, maar kan dat zo blijven?

Grappig geschreven door een schrijver die het vlogwereldje goed door heeft. Het geheel is wel erg wensvervullend.

Beoordeling: ØØØOO

Vertaling: Marie Lotte Hagen

Ploegsma – 2017

In de bibliotheek een B-boek (voor kinderen van 9-12 jaar)


Vlogvriendinnen: Lucy Lotje Ramp online – Emma Moss

boek vlogvriendinnen emma moss

Lucy begaat tijdens haar eerste dag op haar nieuwe school een blunder, die wordt gefilmd door een klasgenoot en op YouTube gezet. Dit begin verergert ook nog het stotteren van Lucy dus ze voelt zich heel ellendig. Gelukkig vindt ze nieuwe vriendinnen in de klas en die stimuleren haar om een ”tegenfilmpje” te maken. Dit resulteert in het vlogkanaal van Lucy, waarin ze vertelt over haar leven. Natuurlijk heeft ze al gauw veel volgers, waaronder zelfs een bekende YouTuber.

Dit boek is wel erg zoet. Begin een vlog en uw problemen verdwijnen, zo lijkt het. Je krijgt achterin het boek ook tien tips, zodat je zelf ook aan de slag kunt als vlogger.

Beoordeling: ØØOOO

Vertaling: Merel Leene

Luitingh-Sijthoff – 2017

In de bibliotheek een C-boek (voor kinderen van 12 jaar en ouder – ik denk ook leuk voor jongere kinderen)


De geheime kookclub – Laurel Remington

boek geheime kookclub laurel remington

De moeder van Scarlett schrijft een veelgelezen blog over… Scarlett en haar zusje. Dit tot grote ellende van Scarlett, ze schaamt zich dood en verlamt als het ware: ze probeert zo min mogelijk dingen te doen die aanleiding kunnen zijn voor een nieuwe hilarische blogpost van haar moeder. Als ze bij haar oude zieke buurvrouw een heel bijzonder kookschriftje vindt en haar passie voor koken en bakken ontdekt, bloeit Scarlett op. Een eigen blog kan niet uitblijven…

Door de baksels waar iedereen vrolijk van werd, moest ik regelmatig denken aan de boeken over Bakkerij Bliss, waar wordt gebakken aan de hand van een magisch kookboek.

Het is leuk geschreven, maar ook dit verhaal is weer erg zoet en op sommige punten nogal ongeloofwaardig: welke moeder die zelf blogt verbiedt haar kinderen nou om internet te gebruiken?

Beoordeling: ØØØOO

Vertaling: Kris Eikelenboom

Veltman Uitgevers – 2017

In de bibliotheek een C-boek (voor kinderen van 12 jaar en ouder – ik denk ook leuk voor jongere kinderen)

, , , , , , , , , , , , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Mogelijk gemaakt door WordPress. Ontworpen door WooThemes

Ontdek meer van Boekielezen

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder