Gelezen: Groot wild

Eigenlijk lees ik niet veel avonturenboeken. En nu weet ik waarom! Ze zijn soms te spannend! Zoals Groot Wild van Dan Smith. Echt vreselijk spannend! Het was erg moeilijk om het boek weg te leggen. Hoewel het om een bizarre gebeurtenis gaat, is het  geloofwaardig opgeschreven.

Boekverfilming

De nacht voor hij dertien wordt moet Oskari een nacht alleen doorbrengen in de bossen in Finland. Op deze manier wordt hij een man, en zijn buit zal uitwijzen wat voor man hij wordt. Zijn vader doodde een beer, maar dat zal er voor Oskari niet in zitten. Hij is niet zo sterk en is zelfs te slap om de traditionele pijl en boog te gebruiken.

Juist in de nacht dat Oskari in het bos is, stort de Air Force One daar neer en vindt hij de president van de VS. Het vliegtuig is uit de lucht geschoten en de president wordt achterna gezeten. Oskari is vastbesloten de president te redden, en dan blijkt dat hij tot meer in staat is dan hij denkt.

Het boek is ook verfilmd, onder de titel Big Game (of het boek is naar aanleiding van de film geschreven). Hier zie je de trailer. Precies als het boek, loeispannend en toch ook grappig.

Beoordeling: ØØØØO

Groot wild – Dan Smith

Vertaald door Karin Pijl

Chicken House, 2014 

Voor kinderen van 10-12 jaar, in de bibliotheek een B-boek

Dit is boek 23/53 van #boekperweek

, , , , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Mogelijk gemaakt door WordPress. Ontworpen door WooThemes

Ontdek meer van Boekielezen

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder