De zaak Poznanski

Al jaren raad ik iedereen die een écht spannend jeugdboek wil lezen de twee eerste jeugdboeken van Ursula Poznanski aan: Erebos (2011) en Saeculum (2012). Toen ik er naar wilde verwijzen in dit blog, bleek dat ik er nooit over heb geschreven, behalve dan kort in lijstjes. Mijn excuus is dat ik met Boekielezen begon eind 2013, dus deze beide boeken zijn er tussendoor geglipt.

Ik was inmiddels fan van deze schrijfster en las al haar boeken (ze schrijft ook voor volwassenen). Toen er weer een nieuw boek uitkwam, Layers (2017), was ik er als de kippen bij. Helaas stelde deze me teleur en bood het niet de spanning die ik gewend was. Er zat weinig vaart is, het plot was nogal onwaarschijnlijk, de hoofdpersoon niet echt sympathiek. Daarna verscheen Elanus (2018) en ook dat was niet wat ik er (toch weer) van verwachtte.

Toen ik las dat er weer een nieuwe titel uit was, liet ik die eerst aan me voorbijgaan. Maar ik was toch nieuwsgierig dus ik ging nog een keer voor Poznanski: Aquila (2019). En wat fijn: dit was weer een heel spannende! Poznanski is back! (of eigenlijk moet dit in het Duits: Poznanski ist zurück!)

Hierbij geef ik van elk boek een korte beschrijving.

Erebos  ØØØØØ

Nick (16) krijgt de geheime game ‘Erebos‘ in handen, die erg populair is bij hem op school. Als je de opdrachten van de game niet uitvoert, word je uit het spel gegooid. En dat heeft een levensgevaarlijk effect op je echte leven buiten het spel.

Saeculum  ØØØØØ

Bastian (20) gaat met een groep studenten naar een afgelegen plek in Oostenrijk voor een middeleeuws rollenspel. Er blijkt een vloek op de plek te rusten, waardoor alles al snel gruwelijk uit de hand loopt. Zo spannend!

Layers  ØØØOO

Dorian (17) leeft liever dakloos op straat dan bij zijn vader, die hem mishandelt. Op een dag komt Dorian in het bezit van een speciale bril die toegang biedt tot een andere realiteit. Maar het bezit van de bril blijkt levensgevaarlijk.

Elanus  ØØØOO

De hoogbegaafde Jona (17) heeft uit verveling een drone gebouwd, waarmee hij mensen observeert. Door de geheimen die hij ontdekt, brengt hij zichzelf in gevaar.

Aquila  ØØØØO

Nika (19) wordt wakker op haar studentenkamer in Siena zonder herinneringen aan de twee voorgaande dagen. Als haar huisgenote Jenny dood in de Bottini wordt aangetroffen, lijken alle sporen naar Nika te leiden. Spannende zoektocht in haar geheugen, en dit boek is extra leuk als je Italië-liefhebber bent.

Alle boeken van Ursula Poznanski worden uitgegeven bij Lemniscaat en vertaald door Esther Ottens.

 

, , , , , , , , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Mogelijk gemaakt door WordPress. Ontworpen door WooThemes

Ontdek meer van Boekielezen

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder