Gelezen: Dikke Vik en Vieze Lies worden vrienden

Zou ik dit boek uit mezelf gaan lezen? vroeg ik me af toen mijn collega me een boek aanraadde.

 

boek dikke vik vieze lies

Het antwoord was eigenlijk nee, ik zou Dikke Vik en Vieze Lies worden vrienden niet uit mezelf pakken. En waarom dan niet? Eigenlijk om een van de meest genoemde redenen waarom je een boek wel of niet pakt: ik vond het er niet leuk uitzien. Ook de titel sprak me niet aan. Maar mijn collega was er enthousiast over, dus ik ben het gaan lezen. En het is een heel leuk verhaal! Maar de tekeningen… ik vind de personages echt niet leuk getekend. Het ziet er zo onsympathiek uit. Terwijl, als de illustrator een kamer of iets dergelijks tekent, zijn alle dingetjes en spulletjes wel goed. Lekker priegelig en met veel details.

boek dikke vik vieze lies

Het verhaal gaat over Lies en Vik. Lies woont alleen met haar moeder, en heeft op school wel vriendinnen, maar geen beste vriendin. Dat wil ze wel graag. Dan komt er een nieuwe leerling in haar klas: Vik. Hij woont alleen met zijn vader die een kroeg heeft. Pestkop Bram heeft meteen een scheldnaam paraat: Dikke Vik. Lies noemt hij Vieze Lies.

Lies wil graag beste vriendinnen worden met Merel, maar zij blijkt eigenlijk erg saai te zijn. En Lies wil geen vrienden worden met Vik, omdat iedereen hem stom vindt, maar hij blijkt juist heel goed bij haar te passen.

Het verhaal deed me een beetje denken aan Anne en de strijd tegen de monstermeiden. De sfeer doet een beetje Scandinavisch aan, ik heb een paar keer gedacht of het niet een vertaald boek was, maar het is een oorspronkelijk Nederlands boek.

Ik las het met veel plezier, Lies is grappig en neemt geen blad voor de mond, en de ontluikende vriendschap tussen haar en Vik is mooi beschreven.

Dit boek is het begin van een serie, deel twee verschijnt in het voorjaar van 2018. Leuk!

Beoordeling: ØØØØO

Dikke Vik en Vieze Lies worden vrienden – Sunna Borghuis

Illustraties: Eva van Aalst

Gottmer – 2017

In de bibliotheek een A-boek (voor kinderen van 7 – 9 jaar)

 

, , , , , , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Mogelijk gemaakt door WordPress. Ontworpen door WooThemes

Ontdek meer van Boekielezen

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder