Gelezen: 15 dagen zonder hoofd

boekielezen 94

Tja, ook dit boek paste in de Boekenbingo van eergisteren, alweer een titel met een nummer erin!

Ik had net een zwaar en droevig boek gelezen, dus ik twijfelde even of ik nu wel dit boek zou lezen: over twee jongens die door hun alcoholistische moeder in de steek worden gelaten… Ook niet iets waar je vrolijk van wordt.

Maar ik begon er toch in en kon eigenlijk niet meer stoppen. De 15-jarige Laurence en zijn 6-jarige broertje Jay moeten voor zichzelf zien te zorgen als hun moeder op een dag niet thuis komt en vijftien dagen wegblijft. Goed beschreven, want och wat had ik een behoefte om die twee in bad te stoppen, hun kleren te wassen en het huis schoon te maken!

Door mee te doen aan een radio-quiz van 10 afleveringen probeert Laurence een vakantie te winnen waardoor alles weer goed zal komen met het gezin. Een mooi idee. Het enige wat ik niet prettig vond in dit boek waren de zeer uitgebreide beschrijvingen van het meedoen aan de quiz, elke keer weer.

Je zou haast hopen dat iedere alcoholistische ouder zo’n kind zou hebben als Laurence, want hij sleurt zijn moeder terug het (gezins)even in.

Een mooi boek!

 

, , , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Mogelijk gemaakt door WordPress. Ontworpen door WooThemes

Ontdek meer van Boekielezen

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder