Gelezen: 67 seconden

De laatste tijd worden er vaker young adult boeken in vrije vers geschreven (zoals Een van Sarah Crossan). Deze schrijfstijl leest prettig en snel. Je komt in een soort flow en hebt de neiging om het boek in een ruk uit te lezen. Ook 67 seconden van Jason Reynolds werd op deze manier geschreven. In combinatie met het onderwerp krijgt het boek je meteen te pakken en moet je doorlezen.

boek 67 seconden reynolds

Wills broer is vermoord en wat staat Will dan te doen?
Niet snitchen, niet huilen, maar wraak nemen. Dat zijn de regels. En die kent iedereen.
Het boek vertelt het verhaal van de vijftienjarige Will die in de lift staat, op weg om wraak te nemen op de moordenaar van zijn negentienjarige broer.
Op weg naar de lobby (de L van losers) stappen er steeds meer mensen in die Will nooit meer dacht te zien. Is Will nog hetzelfde als hij beneden aankomt?

Gedurende het verhaal krijg je een beetje hoop. Gaat deze vicieuze cirkel van geweld hier stoppen? De gebeurtenissen in de lift zouden hiertoe kunnen leiden.

Dit boek liet mij achter zoals de film Do the right thing van Spike Lee mij achterliet. Met een knal! En je blijft er nog lang over nadenken.

Absolute aanrader. De enige reden dat ik het boek geen 5 sterren geef is dat ik op den duur een beetje in de war raakte met de namen van alle mannen die in de lift verschenen. Waardoor ik weer terug moest gaan bladeren, terwijl je eigenlijk steeds door wilt lezen.

 

Beoordeling: ØØØØO

67 seconden – Jason Reynolds

Vertaling: Maria Postema

Blossom Books – 2018

In de bibliotheek een D-boek (voor jongeren vanaf 15 jaar)

, , , , , , , , , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Mogelijk gemaakt door WordPress. Ontworpen door WooThemes

Ontdek meer van Boekielezen

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder