Gelezen: Ademloos

Ademloos is het nieuwe boek van de schrijfster van Waar het licht is. Dat vond ik een mooi, aangrijpend verhaal, dus ik was benieuwd naar dit boek.

boek Ademloos Jennifer Niven

Claude gaat na de zomervakantie naar de universiteit. Maar voor die tijd stort haar wereld in, als blijkt dat haar vader wil scheiden. Hij maakt het nog erger als hij zegt dat Claude er met niemand over mag praten, ook niet met haar beste vriendin.

Om haar vader ruimte te geven vertrekken Claude en haar moeder naar een eiland ver weg van hun woonplaats. Het eiland is zo afgelegen dat er weinig bereik is, dus Claude kan maar weinig contact hebben met haar beste vriendin of met haar vader. Claude en haar moeder hebben allebei verdriet, maar af en toe worstelt Claude ook met de boosheid die ze voor haar moeder voelt. Hoe kon die dit allemaal laten gebeuren?

Terwijl haar moeder, die schrijfster is, zich in een familiegeschiedenis verdiept, beleeft Claude haar eerste grote liefde. Maar dat is niet zo eenvoudig als je zelf nog het een en ander te verwerken hebt. En hoe gaat het verder na de zomer?

Een mooi verhaal met een mooi thema. Hoe vertrouw je anderen als degene die je het meest vertrouwt je zo enorm gekwetst heeft? Hoe gedraag je je in een relatie wanneer je niet zo zeker van jezelf en/of de ander bent? Hoe beleef je je eerste keer seks?

Toch zat er ook een minpunt aan het boek, want wat mij betreft was het te lang. Dit zat vooral in de uitgebreide beschrijvingen van uitstapjes door de natuur op het eiland van Claude met haar geliefde, en in de bespiegelingen van Claude wanneer ze alleen was. Terwijl de relatie met haar vader, waar het verdriet om ging, juist minder werd uitgediept omdat hij niet op het eiland aanwezig was. Het einde was helaas ook niet aan mij besteed, nogal dramatisch maar een beetje als een nachtkaars uitdovend.

ØØØOO   

Ademloos – Jennifer Niven

Vertaald door Elise Kuip

Moon –  2021

, , , , , , , , , , , , , , , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Mogelijk gemaakt door WordPress. Ontworpen door WooThemes

Ontdek meer van Boekielezen

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder