Gelezen: Antsy does time

boekielezen 326

Antsy does time van Neil Shusterman is in het Nederlands geschreven (vertaald door Lydia Meeder), maar heeft een Engelse titel omdat het is uitgegeven in de serie Made in the USA van Lemniscaat.

Het boek is een vervolg op The Schwa Was Here  dat ging over Antsy, die een vriend had die zo onopvallend was, dat iedereen hem over het hoofd zag.

boekielezen 354

In Antsy does time heeft Antsy een nieuwe vriend, namelijk Gunnar Ümlaut.
Gunnar vertelt aan Antsy  dat hij nog maar een half jaar te leven heeft: hij heeft ‘systemische pulmonale monoxie’.

Antsy schrikt hier enorm van, en hij wil iets doen voor Gunnar. Hij geeft hem een maand van zijn leven. Gunnar waardeert dit, maar wil het wel graag zwart op wit. Iedereen vindt dit een fantastisch gebaar van Antsy, en hij inspireert mensen om hetzelfde te doen. Hij wordt een soort handelaar in tijd, maakt voor iedereen contracten. De actie loopt uit de hand, iedereen gaat zich ermee bemoeien.

En dan ontdekt Antsy dat Gunnar misschien wel veel redenen heeft om dood te willen, maar dat hij helemaal niet ziek is…

Het is een bizar verhaal, een verhaal over handel in tijd (lucht dus eigenlijk), en iedereen neemt dit serieus. Maar het gaat ook over vriendschap, en het is een geestig boek, Antsy heeft een humoristische manier van vertellen, en hij maakt zoveel mee dat je het boek uit hebt voor je weet.

Beoordeling: ØØØØO

Dit is boek 7/53 van #boekperweek

, , , , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Mogelijk gemaakt door WordPress. Ontworpen door WooThemes

Ontdek meer van Boekielezen

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder