Gelezen: De appeltaart van hoop

Wie de boekenblogs van de young adult bloggers een beetje in de gaten hield, kon het verschijnen van het appeltaartboek niet missen. Veel positieve reacties volgden op het verschijnen van dit boek. Hier zie je er een paar.

appeltaart van hoop

Ik was er dus benieuwd naar. En zal ik het meteen maar zeggen? Ik vond het een aardig boek. Ik hoopte er ook jubelend over te zijn, maar het bevatte net teveel dingen waar ik niet van hou.
Het verhaal gaat over Oscar die vermist is, en naar alle waarschijnlijkheid dood. Tenminste, dit geloven de meeste mensen, ook zijn vader. Alleen zijn broertje en beste vriendin geloven dat hij nog leeft.
Meg woonde haar hele leven naast Oscar en ze zijn beste vrienden. Tot dingen veranderen en Meg meer gaat voelen voor Oscar. Oscar heeft een gave: hij kan heel bijzondere appeltaarten bakken, die zo lekker zijn dat je meteen uit de put bent als je een hapje neemt. Oscar weet precies wie zijn appeltaart nodig heeft.
Dan gaat Meg een half jaar naar Nieuw-Zeeland, en groeien zij en Oscar door allerlei misverstanden uit elkaar, onder anderen door toedoen van Oscars nieuwe buurmeisje, Paloma. En op een gegeven moment verdwijnt Oscar…
Wat is mijn probleem met dit boek? Ik ben allergisch voor verhalen waarin mensen niet bij elkaar komen door een misverstand. Hoe ze steeds langs elkaar heen praten en allebei iets anders bedoelen.
Ook is Oscar wel een erg vriendelijke naïeve jongen. Vreemd is ook dat hij wel precies aanvoelt wie er problemen heeft en appeltaart nodig heeft, maar niet door heeft dat Paloma erg kwade bedoelingen met hem heeft.
Mensen zijn erg zwart wit, erg goed of erg slecht.
Volgens mij wilde de schrijfster heel graag laten zien hoe belangrijk vriendelijkheid is en dat dat zelfs magisch kan zijn. Liefde en aandacht overwinnen alles, is de boodschap. En oei wat klinkt die boodschap hard, het hele verhaal door!
Niettemin is dit een mooie boodschap. Ik ga een taart bakken!

Beoordeling: ØØØOO

De appeltaart van hoop; Er is altijd een kruimel over – Sarah Moore Fitzgerald

Vertaald door Sandra C. Hessels

Van Goor – 2016

 

, , , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Mogelijk gemaakt door WordPress. Ontworpen door WooThemes

Ontdek meer van Boekielezen

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder