Gelezen: Bibi’s doodgewone dierenboek

boekielezen 270

Je hebt weleens dat je een boek leest, en dan elke keer de leuke dingen die je leest met je omgeving wilt delen. Zo’n boek is Bibi’s doodgewone dierenboek. Natuurlijk blijkt hieruit dat die doodgewone dieren helemaal niet zo gewoon zijn, en soms zelfs heel bijzonder.

Over ieder dier is wel iets leuks of bijzonders te vertellen, zoals over de eekhoorn (bomenredder), de regenworm  (aarde-producent), het konijn (eigen-poep-eter), de duif (super-ouder). Voortdurend wilde ik zeggen: ”hee weet je dat de egel alleen kan ruiken en proeven door ergens aan te likken en het te vermengen met zijn spuug? En als hij iets anders wil ruiken, moet hij eerst zijn tong schoonmaken door hem af te vegen aan zijn stekels!”

Ik werd erg vrolijk van het boek en vond het leuk dat ik ook echt nieuwe dingen te weten kwam over deze dieren. Het is leuk om verder te kijken naar een duif dan als in-de-weg-loper en alleseter. Het was ook verrassend voor mij dat ik non-fictie zo leuk vind! Dat lees ik namelijk bijna nooit.

Van mij had het boek veel dikker mogen zijn. Gelukkig zijn er nog Bibi’s bijzondere beestenboek en Winterdieren. Lekker nog veel dierenboeken! Nu ben ik begonnen in We gingen achter hamsters aan. Ik ben Bibi-fan!

boekielezen 269

 

 

 

 

 

, , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Mogelijk gemaakt door WordPress. Ontworpen door WooThemes

Ontdek meer van Boekielezen

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder