Gelezen: Bushaltebaby

Amy en haar zus Eden vinden op een avond een baby in een doos bij de bushalte. Deze vondst heeft een grote impact op Amy, en het gezin dat zij vormt met haar zus en haar vader.

boek bushaltebaby hitchcock

Amy heeft een groot rechtvaardigheidsgevoel, en ziet alles behoorlijk zwart-wit. Zo is ze woedend op de moeder van het vondelingetje, en al net zo woedend op haar vriendinnen, die ze beschuldigt van het stelen van haar portemonnee.

Haar vader probeert haar duidelijk te maken dat niet alles zo eenvoudig zwart-wit is, en dat het leven uit vele grijstinten bestaat.

Het zou natuurlijk kunnen dat Amy zo boos is omdat haar moeder lang geleden is vertrokken naar Australië, om daar een nieuw leven en een nieuw gezin te beginnen. Amy voelt zich verlaten, en begrijpt niet dat je een klein baby’tje ook zoiets kan aandoen.

Gedurende het verhaal komt Amy erachter dat het inderdaad niet allemaal zo eenvoudig is. Dit komt vooral door de relatie met haar oma, die samen met haar haar bucketlist wil afwerken. En daar blijkt ook een zoektocht naar het verleden op te staan…

Dit is een mooi en lief verhaal, dat naar mijn smaak iets te zoet eindigt. Maar ach, dat gunnen we Amy wel 🙂 En wat is de kaft mooi!

Beoordeling: ØØØOO

Bushaltebaby – Fleur Hitchcock

Vertaald door Kris Eikelenboom

Veltman – 2017

In de bibliotheek een B-boek (voor kinderen van 9 -12 jaar)

 

 

, , , , , , , , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Mogelijk gemaakt door WordPress. Ontworpen door WooThemes

Ontdek meer van Boekielezen

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder