Gelezen: Dasja; oftewel het leven van een pup

Ik las een heruitgave van een boek dat oorspronkelijk in 1933 is geschreven, maar nog steeds heel fris aandeed. Het is het boek over Dasja, een foxterriër pup, ”voor kinderen geschreven, getekend, gefotografeerd en ondergaan door Karel Capek”.

boek Dasja oftewel het leven van een pup Karel Capek

Het is het verhaal van Dasja, het pupje van de hond van Capek. Hij vertelt over het hondje, tekent haar en fotografeert haar. Ook schrijft hij hondenverhalen voor Dasja. De beschrijving van het leven van Dasja is humoristisch en liefdevol. Je merkt dat Capek heel goed naar het hondje kijkt. En wat is het een levenslustig en vrolijk hondje! Je zou bijna zelf een hondje in huis willen halen.

Geheel niet ouderwets dus, behalve het stukje over hoe je een hondje fotografeert, waarbij er natuurlijk geen sprake is van mobieltjes die altijd stand-by zijn, maar van fototoestellen die gepakt moeten worden, een filmrolletje dat er in moet zitten etc, waardoor fotograferen veel langzamer ging.

Het boek is erg mooi vormgegeven, met veel eenvoudige, grappige zwart-wit tekeningen en een hoofdstuk vol zwart-wit foto’s.

Achterin het boek staat een nawoord van de vertaler, over Karel Capek en zijn hondjes.

Beoordeling: ØØØØO

Dasja oftewel het leven van een pup – Karel Capek

Vertaald door Edgar de Bruin

Stichting Voetnoot – 2019 (oorspronkelijke uitgave 1933)

In de bibliotheek een J-boek (non-fictie voor 8+)

 

,

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Mogelijk gemaakt door WordPress. Ontworpen door WooThemes

Ontdek meer van Boekielezen

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder