Gelezen: Dat staat je goed! Hoe kleren ons maken

Wat een leuk boek is dit! In Dat staat je goed! Hoe kleren ons maken krijg je een overzicht van de mode door de eeuwen heen.

boek dat staat je goed hoe kleren ons maken koppen

Voorin staat een korte inleiding, waarin de lezer wordt aangemoedigd vooral zijn eigen smaak en stijl te volgen. Dan volgt, tekstloos, de geschiedenis van de mode, die begint met de (afwezigheid van) kleren van Adam en Eva, en eindigt in het heden. Achterin het boek staan alle outfits in het klein achter elkaar, met daarbij de periode, de naam van de stijl en de naam van de ontwerpers.

boek dat staat je goed hoe kleren ons maken koppen

Het boek is een non-fictie prentenboek. Als je het achter elkaar doorkijkt, heb je een mooi overzicht van de mode door de eeuwen heen.

Maar wie bijvoorbeeld een werkstuk wil maken over dit onderwerp, kan wel wat meer informatie gebruiken. Dan had het boek meer tekst kunnen gebruiken, bijvoorbeeld bij de outfits zelf en niet achterin het boek in kleine lettertjes. Vaak heeft mode ook te maken met de tijdgeest en met gebeurtenissen in die tijd. Het zou mooi zijn als de periode ook kort beschreven werd, qua gebeurtenissen, muziek en kunst. Ik stel een ”extended version” voor: deze prachtige tekeningen aangevuld met informatieve teksten. Want het is een heel mooi overzicht!

Het is een plezier om dit boek door te kijken, ik werd er echt vrolijk van. Ook leuk om stijlen uit je jeugd te herkennen…

Deze slideshow vereist JavaScript.

Zeker een aanrader voor mensen die van kleren en mode houden. Of mensen die van mooie illustraties houden. Veel kijkplezier!

ØØØØO

Dat staat je goed! Hoe kleren ons maken – Josje van Koppen

Clavis – 2017

In de bibliotheek een J-boek (non-fictie voor kinderen van 7 tot 12 jaar)

 

, , , , , , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Mogelijk gemaakt door WordPress. Ontworpen door WooThemes

Ontdek meer van Boekielezen

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder