Gelezen: De geest en het meisje

Fijn, een nieuw boek van Lucy Strange! Haar eerste boek vond ik erg goed, dus ik was benieuwd naar De geest en het meisje.

kinderboek de geest en het meisje lucy strange

Het verhaal speelt zich af in Engeland, 1899. De vader van Lady Agatha overlijdt, en hiermee is zij wees geworden. Voor rouwen heeft zij nauwelijks tijd omdat de akelige Neef Clarence ten tonele verschijnt, en haar het landhuis uitzet. Agatha moet ’terug’ naar haar echte vader, een man die ze echter niet kent en die op een eenvoudig boerderijtje met ganzen woont.

Natuurlijk is Agatha in shock en weet ze niet wat haar overkomt. De armoede van haar vader staat in schrille tegenstelling tot de luxe waarin zij is opgegroeid. Maar na een poosje legt zij zich bij de situatie neer en noemt zichzelf Aggie, een naam die ze beter bij de omstandigheden vindt passen. Ze begint een beetje op te kunnen schieten met haar vader.

Maar…is het wel haar vader? Wat staat er in de brief die neef Clarence  van de notaris van haar overleden vader kreeg? Wie is Agatha en wie is haar familie? Zij gaat op zoek naar antwoorden en naar wraak op haar neef. Daarbij komt ze Bryn tegen, een heel aardige jongen die haar helpt. Maar Aggie komt niet alleen mensen tegen bij haar zoektocht, er waart ook een geest rond, naar verluidt van een meisje. Wie is dat? Zal het familiegeheim worden ontrafeld?

Wat een heerlijk boek, misschien vooral wel door de omgeving waar het zich afspeelt: het koude Engelse platteland. Zeer beeldend beschreven. Ik ben niet zo’n spokenliefhebber, maar de geest uit dit boek kon ik er prima bij hebben 😉 . Het paste gewoon goed bij de sfeer.

Het vinden van vriendschap speelt een belangrijke rol, waar de rijke Agatha erg eenzaam was vindt de arme Aggie vriendschap en liefde bij haar ‘nieuwe’ vader, Bryn en de lievelingsgans van haar vader. En er is natuurlijk de zoektocht naar haar identiteit. Het feit dat Clarence meer lijkt te weten over haar en haar familie ergert Aggie mateloos. Ze móét weten hoe het zit, en wordt elke keer weer naar het landhuis getrokken waar ze eigenlijk niet mag komen. Hoe zal dit aflopen?

Een spannend verhaal met diepgang, aanrader!

ØØØØO   

De geest en het meisje – Lucy Strange

Vertaald door Aleid van Eekelen-Benders

Gottmer –  2021

In de bibliotheek een B-boek (voor kinderen van 9 t/m 12 jaar).

, , , , , , , , , , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Mogelijk gemaakt door WordPress. Ontworpen door WooThemes

Ontdek meer van Boekielezen

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder