Gelezen: De Godden broers

Een gezin gaat al jaren elke zomer naar hetzelfde familie-vakantiehuis. Het is een groot rommelig gezellig huis en het gezin is ook groot, rommelig en gezellig. Tijdens deze vakanties gaat iedereen zijn eigen gang.

Young adult boek De Godden broers Meg Rosoff

Het gezin bestaat uit de ouders, Mattie, de knappe populaire oudste dochter die zich vooral bezighoudt met Instagram en haar uiterlijk, Tamsin, de dochter die zich alleen maar met paardrijden bezighoudt, Alex, de jongste zoon die speels en slim is en een vleermuizenobsessie heeft, en de verteller van het verhaal. Maar… we weten niet of deze verteller een jongen of een meisje is en hoe hij of zij heet. Deze verteller observeert iedereen van het gezin, en heeft een boekje bij zich waarin hij/zij alles tekent wat er gebeurt.

Het is weer een fijne zomer, tot er meer familie arriveert: de Godden broers. Dit zijn Kit, een prachtige magische jongen, sociaal heel handig en een perfect uiterlijk. Hij lijkt iedereen te verleiden. In elk geval de verteller, dat kunnen we merken aan hoe die oplet op Kit en hoe alles wordt beschreven. En daar is Hugo, de broer van Kit. En in alles het tegenovergestelde van zijn broer. Donker, somber, afstandelijk. Hij tekent, net als de verteller. En hij probeert te waarschuwen voor de streken van Kit, maar dat wil de verteller niet horen.

Het is onvermijdelijk dat hier een drama gaat gebeuren, maar wat zou het zijn? Je wordt heerlijk meegevoerd met de zomerse loomheid en gezelligheid en dan is er ineens onheil op komst. Heel erg mooi beschreven, en inderdaad een dramatisch einde.

De sfeer van het familiehuis en de dramatiek deden me een beetje denken aan Wij leugenaars.

Ik was altijd al een liefhebber van de boeken van Meg Rosoff, en dit boek heeft daar niets aan veranderd. Het schijnt het eerste deel van een trilogie te zijn, dus ik kijk uit naar deel twee!

ØØØØØ

De Godden broers – Meg Rosoff

Vertaald door Jenny de Jonge

Luitingh-Sijthoff – 2021

, , , , , , , , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Mogelijk gemaakt door WordPress. Ontworpen door WooThemes

Ontdek meer van Boekielezen

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder