Gelezen: De goede dieven

Inmiddels heb ik de meeste vertaalde boeken van Katherine Rundell gelezen, en het is elke keer een plezier! Ook De goede dieven gaf mij weer een goed humeur.

kinderboek De goede dieven Katherine Rundell

Hoofdpersoon is Vita. Zij komt met haar moeder aan in Amerika, in 1920. Vita loopt mank omdat ze polio heeft gehad, maar ze kan wel heel goed werpen.

Vita’s grootvader woont al in Amerika, in een heel mooi huis. Maar wanneer Vita en haar moeder hem bezoeken, blijkt het huis te zijn ingepikt door een gemene oplichter. Haar grootvader moest er onmiddellijk uit en moest al zijn dierbare herinneringen aan Vita’s grootmoeder daar achterlaten.

Vita wil zich hier niet bij neerleggen, al heeft haar grootvader dat wel al gedaan. Het huis is extreem goed beveiligd dus het zal bijna onmogelijk zijn om er te komen, laat staan om het terug te krijgen. Bovendien is de oplichter een beruchte en gevaarlijke crimineel.

Inmiddels heeft Vita nieuwe vrienden leren kennen, namelijk twee jongens uit het circus, waarvan de een heel goed is in trapeze vliegen en de ander een ware dierenfluisteraar is. Ook ontmoet ze een meisje dat enorm goed kan zakkenrollen. Deze eigenschappen, inclusief de werpkunst van Vita, zorgen ervoor dat zij de uitdaging kunnen aangaan om het huis terug te veroveren.

Ook in dit verhaal zien we weer het thema samenwerken, iedereen draagt iets bij aan het geheel met zijn eigen sterke kant. Voeg daar wat humor, fantasie en positiviteit aan toe en je hebt weer een echte ”Rundell” te pakken. Met plezier gelezen! Lijkt me ook echt een fijn boek om voor te lezen.

ØØØØØ

Vertaald door Jenny de Jonge

Luitingh-Sijthoff – 2021

In de bibliotheek een B-boek (voor kinderen van 9 tot 12 jaar)

, , , , , , , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Mogelijk gemaakt door WordPress. Ontworpen door WooThemes

Ontdek meer van Boekielezen

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder