Gelezen: De honden

Een boek dat net zo eng is als het eruit ziet, dat is De honden van Allan Stratton.

Cameron is al vijf jaar met zijn moeder op de vlucht voor zijn vader. En terecht, zoals je in de loop van het verhaal ontdekt. Cameron vertelt terloops over de akelige dingen die zijn vader deed, zoals hem aan een been over het balkon laten bungelen. Zijn vader doet er alles voor om ze te vinden, dus ze moeten heel voorzichtig zijn.

de honden stratton

Na een zoveelste vlucht komen Cameron en zijn moeder terecht op een afgelegen boerderij. Weer moet Cameron opnieuw beginnen op school, weer kan hij niets vertellen over waar hij vandaan komt. Dat hij in het begin altijd nachtmerries heeft zijn hij en zijn moeder bijna gewend, maar nu ziet Cameron ook spoken. Hij leert de geest van Jacky kennen, het jongetje dat lang geleden voor hem op de boerderij woonde. Hij vindt tekeningen van hem met angstaanjagende afbeeldingen. Cameron ontdekt dat de boerderij bekend staat als plek waar het spookt, door de geschiedenis met de honden: die hebben hun baas aan stukken gescheurd.

Cameron probeert erachter te komen wat er is gebeurd met Jacky, want die blijkt op een geheimzinnige manier verdwenen te zijn. En wat heeft Jacky met de honden te maken? Ondertussen worstelt Cameron met de angsten in zijn eigen leven, en komt zijn vader weer heel dichtbij…..

Het verhaal is verschrikkelijk dreigend. Ik had de neiging om de hele tijd mijn adem in te houden, elk moment kan er iets vreselijks gebeuren. Je komt er langzaam achter dat de vader echt een wreed mens is, bijvoorbeeld door de manier waarop hij Cameron leerde zwemmen, door hem lang onder water te houden. Het is mooi beschreven hoe Cameron toch probeert om dit soort daden van zijn vader goed te praten, zoals kinderen altijd loyaal zijn ten opzichte van hun ouders. Hij verlangt zelfs naar zijn vader, hoe eng die ook is.

Het einde is bloedstollend, en omdat je zo graag wil dat het goedkomt, maakt het je niet uit dat er wat hulp komt van het bovennatuurlijke. Hoewel dat ook wel iets ongemakkelijks heeft, want je beseft dat dit soort dingen in het echte leven vaak slecht afloopt.

Hier zie je de book-trailer van De honden.

De honden – Allan Stratton

Vertaling: Annelies Jorna

Beoordeling: ØØØØØ

Gottmer – 2015 

in de bibliotheek een C-boek

 

, , , , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Mogelijk gemaakt door WordPress. Ontworpen door WooThemes

Ontdek meer van Boekielezen

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder