Gelezen: De mysterieuze zolder (maand van het spannende boek)

In de maand van het spannende boek leek het mij leuk om een paar spannende boeken te lezen. En al is deze maand eigenlijk voor volwassenen, er zijn genoeg spannende kinderboeken.

Neil Shusterman, dat is een van mijn favoriete auteurs. Meestal schrijft hij boeken voor wat oudere kinderen, nu kwam ik hem tegen bij de B-boeken in de bibliotheek, dat wil zeggen voor kinderen van 9 tot 12 jaar. Aangezien het verhaal over kinderen van een jaar of 14, 15 gaat, zou het van mij ook een C-boek mogen zijn.

De inhoud is dus voor iets oudere kinderen, maar het omslag is eigenlijk juist wat kinderlijk. Opvallend is ook dat het feit dat dit onderdeel van een trilogie is (deel 1), niet op de voorkant staat, maar vrij klein op de achterkant.

mysterieuze zolder

Dan nu het verhaal: In het nieuwe huis waar Nick met zijn broertje en vader gaat wonen nadat zijn moeder is omgekomen bij een brand in hun oude huis, vindt Nick allerlei vreemde voorwerpen op zolder. Nietsvermoedend verkoopt hij ze tijdens een garage sale, maar dan komt hij erachter dat er iets bijzonders met de spullen aan de hand is. Zo is er een camera die laat zien wat er over 24 uur gaat gebeuren, en een bandrecorder die opneemt wat je denkt maar liever niet zegt.

Nick komt hier achter doordat er een groep duistere mannen bij hem informeert naar deze spullen. Hij gaat op zoek om alles weer terug te krijgen. Elke keer duiken de mannen weer op, en ze blijken van een zeer onheilspellend genootschap te zijn: het Accelerati-genootschap. En hun macht is groot, ze kunnen zelfs de tijd beïnvloeden. Maar Nick is niet van plan de spullen aan hen te overhandigen.

Het blijkt dat al die speciale apparaten  uitvindingen zijn  van de grote geleerde Nikola Tesla en iedereen is uit op zijn erfenis: zijn nooit ontdekte meesterwerk. Zal Nick dat wel vinden?

Er gebeuren een hoop bizarre dingen in het verhaal, en de cliffhanger is een van de bijzonderste die ik ooit las. Maar bizar is een woord dat al eerder opkwam bij boeken van Shusterman. Dit boek schreef hij trouwens samen met de iets onbekendere Eric Elfman.

En is dit een spannend verhaal? Jazeker, een vermelding tijdens de maand van het spannende boek waard! Bovendien zit er ook nog eens veel Shusterman-humor in. (een extra aanrader) Ik ga deel twee ook lezen.

Beoordeling: ØØØØO

De mysterieuze zolder- Neil Shusterman en Eric Elfman

Vertaling: Wiebe Buddingh’

Van Holkema en Warendorf

in de bibliotheek een B-boek

Dit is boek 33/53 van #boekperweek

, , , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Mogelijk gemaakt door WordPress. Ontworpen door WooThemes

Ontdek meer van Boekielezen

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder