Gelezen: De nootjesroof

Als ik boeken voor volwassenen lees, lees ik vaak detectives. Daarom is het best gek dat ik bijna nooit kinder-detectives lees. Ik besloot het eens te proberen toen ik deel 1 van de serie Inspecteur Gordon zag.

inspecteur gordon

 

Het boek is geschreven door Ulf Nilsson en geïllustreerd door een van mijn favoriete illustratrices: Gitte Spee. Inspecteur Gordon is een oude pad. Hij is oud en lui en eet graag muffins. Elke actie van Gordon gaat vooraf en wordt gevolgd door het zetten van een stempel.

In dit eerste deel krijgt de inspecteur zijn vaste assistent: een muis. Gordon noemt de muis Paddy, want dat vindt hij een mooie naam. Paddy is een goede assistent, leergierig en zeer actief. Paddy wil eigenlijk veel meer actie dan Gordon. Zo wil Paddy graag het dienstpistool meenemen, maar dat vindt Gordon veel te gevaarlijk.

de nootjesroof

De eerste zaak van het duo is de nootjesroof. Eekhoorn is bestolen van een groot deel van zijn voorraad, en hoogst verontwaardigd. Door goede samenwerking van de bedaarde pad en de actieve muis wordt de zaak naar tevredenheid opgelost.

Het boek ziet er mooi verzorgd uit, met veel gekleurde illustraties. Het verhaal is grappig en de twee speurders zijn mooi beschreven.  Een fijn boek om voor te lezen, of  om zelf te lezen. Helaas is er een minpunt: de taal. Het is onzorgvuldig vertaald, en dat stoort. Was dit niet zo geweest, dan had ik 5 sterren gegeven.

nootjesroof

Beoordeling: ØØØØO

Inspecteur Gordon: De nootjesroof – Ulf Nilsson

Memphis Belle – 2015

in de bibliotheek een A-boek

 

, , , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Mogelijk gemaakt door WordPress. Ontworpen door WooThemes

Ontdek meer van Boekielezen

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder