Gelezen: De TikTok challenge

TikTok is inmiddels bij iedereen bekend en nu speelt er ook een boek rond deze populaire app. Het boek gaat over een klas die mee gaat doen aan een wedstrijd om wie het populairste filmpje maakt. Iedereen is enthousiast, en vooral Nova is erg goed in het maken van korte pakkende filmpjes.

kinderboek De TikTok challenge Annet Jacobs

Maar… Nova mag de app niet gebruiken van haar moeder. Haar moeder heeft nare ervaringen met het delen van je gegevens in het openbaar, en wil niet dat Nova ook maar iets deelt op social media. Daarom helpt ze iedereen in de klas met hun filmpjes, ze heeft het ene na het andere succesvolle idee.

Toch is er iemand die heel graag wil dat ze zelf ook mee gaat doen met de wedstrijd, want na school vindt Nova een mobieltje in haar tas waarop alleen de TikTok-app staat en verder niets. Nova gaat de uitdaging aan en gaat onder een pseudoniem meedoen. En succesvol ook. Maar hoe lang kan dit goed gaan? En van wie is dat mobieltje?

Het verhaal verloopt vlot en leest lekker. Daarom is het jammer dat het einde nogal abrupt is. Dat doet vermoeden dat het misschien niet te lang mocht zijn. Door het einde gaat ook de nuance een beetje verloren, nu komen de donkere kanten van social media wel erg sterk naar voren.

De opmaak van het boek spreekt erg aan. De hoofdstuktitels zijn allemaal hashtags. Ruime bladspiegel en het geheel is luchtig door tekeningetjes van figuurtjes en door sterren met daar de beschrijvingen van de TikTokfilmpjes van de deelnemers erin. Ik probeerde deze filmpjes te vinden op TikTok maar dat lukte helaas niet. Dat zou wel leuk zijn geweest.

Het is een goed onderwerp, prettig geschreven en wie weet is het voor fanatieke TikTokkers een reden om eens een boek te pakken.

ØØØOO

De TikTok challenge – Annet Jacobs

Witte Leeuw – 2021

In de bibliotheek een A-boek (voor kinderen van 7 tot 9 jaar), maar kan wat mij betreft ook voor wat oudere kinderen.

, , , , , , , , , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Mogelijk gemaakt door WordPress. Ontworpen door WooThemes

Ontdek meer van Boekielezen

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder