Prentenboek: De vlindertuin

De vlindertuin van Elly MacKay is een bijzonder boek. De collage-achtige tekeningen doen een beetje ouderwets aan, de kinderen lijken een beetje op poppetjes van poëzieplaatjes. Je krijgt tijdens het lezen het gevoel: ik wil ook zoiets maken! (zou dus een leuke zijn voor bij het knutselen, even poëzieplaatjes inslaan)

vlindertuin

Het verhaal gaat over een meisje dat tegen haar zin moet verhuizen naar de stad. De grijze stad, waar geen bloemen zijn. Zo is het ook getekend, grijs en grauw. Maar gelukkig ontdekt het meisje (ze krijgt geen naam) een prachtig gekleurde poort naar een vlindertuin.

Vol verwachting gaat ze in de tuin zitten wachten. Maar er komen geen vlinders. Ze besluit, samen met een jongetje, vlinders te vangen om ze naar de tuin te brengen. Maar de vlinders willen niet in die tuin blijven!

Een van de vlinders wil het meisje ergens heen brengen. Ze volgt hem, en al gauw heeft de vlinder een hele sliert kinderen achter zich aan. En dan ziet het meisje waar de vlinder van houdt: kleurige bloemen vol nectar!

Ze neemt een bosje bloemen mee naar de tuin, maar dat helpt niet. Tot de mensen uit de buurt allemaal bloemen gaan planten, zodat ze in de tuin kunnen groeien.

(een minpuntje: zou het meisje echt zo weinig van de natuur weten, ze komt juist van het platteland)

Eindelijk zijn er bloemen, vlinders en mensen in de tuin. En het meisje voelt zich thuis.

vlindertuin

Een fijn warm boek. En ook echt een Christofoor-boek.

Beoordeling: ØØØØO

De vlindertuin – Elly MacKay

Vertaald door Maeiken de Wolff-Russchen

Christofoor– 2016

In de bibliotheek een AK-boek (prentenboek voor kleuters)

 

, , , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Mogelijk gemaakt door WordPress. Ontworpen door WooThemes

Ontdek meer van Boekielezen

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder