Gelezen: De waarheid volgens Mason Buttle

Maak kennis met Mason Buttle. De grote, onhandige, moeilijk lezende, en enorm zwetende Mason Buttle. Mason Buttle die gepest wordt op school. Die met zijn oma en oom in een vervallen boerderij woont. Mason, wiens beste vriend vijftien maanden geleden is overleden.

kinderboek De waarheid volgens Mason Buttle Leslie Connor

De dood van zijn vriend was waarschijnlijk een ongeluk, maar er is een politie-inspecteur die daar niet in gelooft. Hij blijft maar om Mason heen cirkelen om te proberen een bekentenis uit hem te krijgen. Mason moet van hem zijn gedachten op papier zetten, zodat duidelijk wordt wat er is gebeurd.

Maar dat is nu juist een probleem, Mason heeft grote moeite met schrijven. Gelukkig is daar juf Blinny, zij heeft een lokaal waar alle leerlingen terecht kunnen die het moeilijk hebben. Zij heeft voor Mason een computer die opschrijft wat hij zegt. Zo kan hij zijn gedachten ordenen en kan hij steeds iets inleveren bij de inspecteur.

Langzaam gaat het iets beter met Mason en hij krijgt zelfs een nieuwe goede vriend. Tot die ook ineens verdwijnt…

Ik wilde eigenlijk niet verder lezen in dit boek, want ik vond het zo zielig voor Mason: gepest worden, een dode moeder én verdacht worden van schuld aan de dood van zijn beste vriend!
Maar de fijne schrijfstijl (Mason vertelt je alles op zijn eigen aandoenlijke en humoristische manier) liet me doorlezen, en ik las een boek over vriendschap, familie, hondenliefde en hoop. Om met Mason te spreken: ik zal je wat zeggen, het einde was zo mooi dat ik moest huilen…

ØØØØØ

De waarheid volgens Mason Buttle – Leslie Connor

Vertaald door Annelies Jorna

Lemniscaat – 2018

In de bibliotheek een C-boek (voor kinderen van 12 tot 15 jaar)

, , , , , , , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Mogelijk gemaakt door WordPress. Ontworpen door WooThemes

Ontdek meer van Boekielezen

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder