Gelezen: De wisselaar – Vertel niemand wat je gaat doen

Iedereen heeft wel van die dingen die hij het liefst niet zelf zou zou doen, maar die wel moeten gebeuren. Bijvoorbeeld naar de tandarts om een kies te laten trekken, of een ruzie uitpraten en toegeven dat je geen gelijk had….

kinderboek De wisselaar: Vertel niemand wat je gaat doen - Maren Stoffels

In De Wisselaar zijn er mensen die deze nare of moeilijke momenten van je overnemen. Zij leven dan even dat stukje van jouw leven voor je. Ze worden Wisselaars genoemd, en zijn omstreden. Niet iedereen vindt dit namelijk een goede ontwikkeling.

Wie de Wisselaars zijn en waar ze zich bevinden is geheim. Je kunt contact met ze opnemen om een wissel aan te vragen, maar je moet het wel geheim houden.

Anders is deel van een tweeling, en eigenlijk is zijn broer altijd overal beter in. Hij is dan ook heel verbaasd als hij, en niet zijn broer, benaderd wordt door de Wisselaars met de vraag of hij een Wisselaar zou willen zijn. Dat wil Anders wel, heel graag zelfs.

Er zitten wel een paar voorwaarden aan. Hij moet het namelijk strikt geheim houden! Dat is wel heel moeilijk als je een tweelingbroer hebt… En hij moet eerst auditie doen. Anders krijgt samen met een andere jongen les in wisselen, en hij krijgt ook al echte opdrachten die hij goed en binnen de tijd moet uitvoeren. Gaat het hem lukken om in de huid van iemand anders te kruipen, zich niet verdacht te gedragen en de opdracht goed en op tijd uit te voeren?

Ik vond dit boek prettig geschreven. Je leest over de onzekerheid van Anders, hoe hij het wisselen beleeft en hoe moeilijk het is om dit allemaal geheim te houden. De illustraties zijn grappig.

Het is best een spannend verhaal, maar ook luchtig en grappig. Daarnaast zet het je ook aan het denken. Wat vind je zelf van het idee van Wisselaars? Is het een goed idee om sommige stukjes van je eigen leven even over te slaan, of juist niet? Echt een onderhoudend boek, een aanrader!

ØØØØO

De wisselaar: Vertel niemand wat je gaat doen – Maren Stoffels

Illustraties – Geert Gratama

Leopold – 2022

 

In de bibliotheek een B-boek (voor kinderen van 9 tot 12 jaar)

Verkrijgbaar in je lokale boekhandel, de kinderboekwinkels, of via webwinkels zoals:

Kinderboekwinkel Utrecht

Kinderboekwinkel Haarlem

Of via:

, , , , , , , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Mogelijk gemaakt door WordPress. Ontworpen door WooThemes

Ontdek meer van Boekielezen

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder