Gelezen: De zomer waarin ik in een caravan woonde

”Ik kom dus echt nooit meer uit deze caravan.” Met deze zin begint het verhaal over Juno. Ze is met haar ouders verhuisd naar het vakantiepark dat haar vader in een opwelling heeft gekocht. En dit is zeer tegen de zin van Juno!

kinderboek De zomer waarin ik in een caravan woonde - Evelien Feltzer

Dus ze is van plan om voor altijd in de caravan te blijven waar ze voorlopig met zijn drieën in zullen wonen. Maar ja, dat is wel een lastig voornemen als het zo’n hete zomer is dat je bijna de caravan uitdrijft van de hitte! Toch houdt Juno stand en verschanst zich in de caravan en doet boos tegen haar vader.

Juno is boos en blijft boos. En ze is verdrietig. Want wat mist ze haar vrienden. Maar omdat het missen zo’n pijn doet, wil ze geen contact meer met ze. Dat heeft toch geen zin denkt ze.

Dus daar zit ze dan, boos, verdrietig en alleen. Het enige wat ze te doen heeft is het observeren van de campinggasten. En dan breekt er op een nacht brand uit in een van de andere caravans. Nu kán Juno niet langer binnen blijven. En dat is misschien wel een geluk bij een ongeluk. Want is deze camping wel zo’n vreselijke plek? En zijn haar vrienden wel zo onbereikbaar ver weg?

Ik werd aangetrokken door de kaft, het boek ziet er aantrekkelijk uit. Ook altijd leuk: een plattegrond! En de schutbladen zijn ook al mooi. Kortom, een mooi verzorgd boek.

Het verhaal las prettig. Het feit dat het boek in een vakantiepark speelt gaf het een fijn zomers gevoel. De gevoelens van Juno zijn zo beschreven dat je je goed in haar in kunt leven. En welke jonge puber ligt er nou niet af en toe met zijn ouders in de clinch? Wie zin heeft in een lekker feelgood boek: dit is er een!

ØØØOO

De zomer waarin ik in een caravan woonde – Evelien Feltzer

Van Holkema en Warendorf – 2021

In de bibliotheek een B-boek (voor kinderen van 9 tot en met 12 jaar)

 

Verkrijgbaar in je lokale boekhandel, de kinderboekwinkels, of via webwinkels zoals:

Kinderboekwinkel Utrecht

Kinderboekwinkel Haarlem

Of via:

, , , , , , , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Mogelijk gemaakt door WordPress. Ontworpen door WooThemes

Ontdek meer van Boekielezen

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder