Gelezen: Doe of sterf

Donnie is een jongen van 13, hij is net verhuisd en moet naar een nieuwe school. Hij voelt zich ellendig want zijn moeder is net overleden en zijn oudere broer is het huis uit. En zijn vader is niet echt een steun voor hem, die heeft zijn eigen verdriet.

kinderboek Doe of sterf Maurits van Huijstee

Als Donnie zijn nieuwe buurt gaat verkennen komt hij op een pleintje terecht waar andere jongeren rondhangen. Een van de dingen die ze doen zijn spit battles houden, wedstrijdjes wie het beste kan rappen. Donnie rapt stiekem zelf ook, en hij zou best wel mee willen doen aan zo’n battle. Maar durft hij dat wel?

Bijkomend probleem is dat zijn vader niet wil dat hij op dat plein rondhangt. Zijn vader wil namelijk niet dat er met hem hetzelfde gebeurt als met zijn broer. In het boek kom je er langzaam achter wat er precies is gebeurd met de broer van Donnie.

In de loop van het verhaal vindt Donnie zijn draai op school en in zijn nieuwe buurt. Zal hij toch gaan meedoen aan de battles?

De titel doet misschien wat heftig aan, maar betekent eigenlijk ”nu of nooit”, maar dan in raptaal.

Het verhaal is prettig geschreven, het onderwerp is aansprekend en het eind is wensvervullend. En mocht je willen weten hoe het verder gaat met Donnie, dan kun je Broeders lezen, het tweede deel in deze serie.

ØØØOO

Doe of sterf – Maurits Huijstee

Serie In het hart van de beat

Kluitman – 2020

In de bibliotheek een B-boek (voor kinderen van 9 tot 12 jaar, maar lijkt mij ook nog geschikt voor iets oudere kinderen)

, , , , , , , , , , , , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Mogelijk gemaakt door WordPress. Ontworpen door WooThemes

Ontdek meer van Boekielezen

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder