Gelezen: Dood door wc-papier & De onverwachte held van kamer 13 B

Wat een toeval. Ik las twee mooie jeugdboeken achter elkaar. Allebei geschreven door mij onbekende schrijfsters. Bij allebei werd ik tot tranen toe ontroerd. Beide boeken waren ook grappig, en gewoon goed geschreven (vertaald). Ze gingen over een jongen. Een aardige jongen, die teveel op zijn schouders neemt. Die daar maar mee door blijft lopen, tot het niet langer kan. En gelukkig is er dan hulp in de buurt, meer dan de jongen had verwacht.

Toch had ik twee verschillende verhalen gelezen!

boekielezen 370

Dood door wc papier van Donna Gephart.

De vader van Ben is overleden. Hij blijft achter met zijn moeder, en heeft zijn vader beloofd dat hij voor zijn moeder zal zorgen. Ze krijgen steeds meer geldzorgen , en Ben probeert door het meedoen aan prijsvragen geld te verdienen. Het wordt nog moeilijker als Bens dementerende opa bij ze komt wonen, en hij zorgt ook voor de wc-papier-ramp. Alleen meedoen aan prijsvragen brengt niet genoeg geld op, dus Ben probeert van alles te verzinnen om genoeg geld te verdienen, zodat ze niet het huis uit hoeven waar zoveel herinneringen aan zijn vader liggen. Op een dag gaat er iets gruwelijk mis en dan lukt het Ben niet meer om sterk te zijn.

PS: De titel van dit boek is natuurlijk behoorlijk vreemd. Maar wel mooi gekozen. Ik kan er verder niets over vertellen zonder iets te verraden. Dus ga gauw lezen!

Beoordeling: ØØØØØ

Dit is boek 9/53 van #boekperweek

 

boekielezen 371

De onverwachte held van kamer 13 B van Teresa Toten.

Adam zit in een praatgroep (in kamer 13b) om te leren om te gaan met zijn dwangneurose, die vooral bestaat uit tellen en tikken en angst om door deuren te gaan. In die groep wordt hij smoorverliefd op Robin. Voor haar wil hij beter worden, hij wil haar beschermen en voor haar zorgen. Maar Adam zorgt al voor zoveel mensen. Voor zijn halfbroertje, dat alleen door hem gerust kan worden gesteld bij angstaanvallen en voor zijn moeder, die sinds de scheiding helemaal de weg kwijt is en hun huis helemaal volpropt met haar verzamelingen. Adam probeert alle ballen in de lucht te houden, tot het moment komt dat hij zijn eigen huis niet meer inkomt door zijn dwangneurose, en tellen en bezweren niet meer helpen.

Beoordeling: ØØØØØ

Dit is boek 10/53 van #boekperweek

 

 

 

, , , , , , , , , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Mogelijk gemaakt door WordPress. Ontworpen door WooThemes

Ontdek meer van Boekielezen

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder