Gelezen: Elke dag broerdag

Wat heb ik een mooi boek gelezen! Een boek over vijf broers uit een samengesteld gezin. Ze hebben het goed samen, maar de harmonie wordt verstoord door een brief van een advocatenkantoor die zij onderscheppen. En die brief belooft onrust, met bezoekregelingen, voogdij en meer van dat soort woorden. Dit hebben de broers al een keer eerder meegemaakt en dat willen ze niet. Ze willen bij elkaar blijven, en dus lopen ze weg om op zoek te gaan naar een advocaat.

Het is een weg door het bos, en daar komen de jongens nader tot elkaar. Ze blijken allemaal meer emoties te hebben dan ze van elkaar denken te weten. ”Ik wist niet dat Dook kon huilen.” Dit komt tot een climax als blijkt dat de tocht ergens anders heengaat dan vier van de vijf jongens denken.

boek Elke dag broerdag Tineke Honingh

Wat een mooi en liefdevol verhaal is dit. Ik vind het ook leuk dat dit een verhaal over emoties is dat over jongens gaat. Alles zit erin: avontuur, humor, spanning, emotie. Het is een hartverwarmend gezin, zonder zoetsappig te worden. Elke broer heeft zijn eigen problemen, en ze leren elkaars perspectief te zien. Waar de ene broer steeds een huis achterlaat als hij naar de andere ouder gaat, blijft de andere broer achter met een incompleet gezin. En dat is allebei moeilijk.

Gelukkig stond er voorin het boek een stamboom, want ik moest wel een paar keer spieken wie ook alweer bij welke ouder hoorde. Ook staat er een plattegrond in van het bos.

boek Elke dag broerdag Tineke Honingh

 

Een heel mooi boek over hoe kinderen verschillend omgaan met echtscheiding, met de moeilijke maar ook de mooie kanten ervan. ”Nog een opa en oma?” Aanrader!

 

ØØØØØ       

Elke dag broerdag – Tineke Honingh

Illustraties: Jeannette Steenmeijer

Van Holkema en Warendorf – 2019

In de bibliotheek een B-boek (voor kinderen van 9 tot 12 jaar)

 

, , , , , , , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Mogelijk gemaakt door WordPress. Ontworpen door WooThemes

Ontdek meer van Boekielezen

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder