Gelezen: Fangirl

boekielezen 297

Nadat ik Eleanor en Park had gelezen van Rainbow Rowell, wilde ik Fangirl ook lezen. Dat heb ik gedaan en ik heb er geen spijt van, al vind ik Eleanor en Park mooier.

Cath en Wren zijn tweelingzussen, erg hecht. Toen ze acht waren verliet hun moeder hen, en stonden ze er alleen voor met hun vader die af en toe manisch werd. Beide zussen reageerden anders, terwijl Wren zich naar buiten keerde, keerde Cath naar binnen. Ze vluchtte in de fictieve wereld van de beroemde boekenfiguur Simon Snow (een soort Harry Potter), en schreef fanfiction: verhalen over Simon Snow die ze postte op fora op internet.

Maar dan is het tijd om naar college te gaan, om hun vader achter te laten en dan wil Wren ook nog op eigen benen gaan staan, ze wil geen kamer delen met Cath. Voor Cath is dit allemaal vreselijk beangstigend, ze maakt zich zorgen om haar vader en durft geen vrienden te maken. De eerste weken eet ze haast niet omdat ze het eng vindt om in haar eentje op zoek te gaan naar de eetzaal.

Gelukkig raakt ze langzaam goed bevriend met haar kamergenoot. Maar Wren keert zich steeds meer van haar af en stort zich vol in het studentenleven, waar Cath alleen maar studeert en schrijft. Dan wordt Cath verliefd op Levi, en voor iemand die door haar moeder in de steek is gelaten is dat erg moeilijk: hoe moet ze op Levi en de liefde vertrouwen? Komt het nog goed tussen haar en Wren? En wil ze nog wel doorgaan met schrijven?

Dit verhaal wordt afgewisseld met stukjes over Simon Snow.

Om eerlijk te zijn: ik heb de meeste stukken over Simon overgeslagen. Ik wilde gewoon doorlezen over Cath. Het was een mooi verhaal, echt een lekker boek voor op de bank met een dekentje en thee.  Maar… ik vond Eleanor en Park mooier.

Beoordeling: ØØØØO

Dit is boek 3/53 van #boekperweek

, , , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Mogelijk gemaakt door WordPress. Ontworpen door WooThemes

Ontdek meer van Boekielezen

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder