Gelezen: Girl 6

Girl 6 is een uitgave in de reeks van Best of YA: XS. De titel van deze reeks zegt het al, het gaat om dunne boeken.  Dit boek heeft 104 bladzijden, dus dat is behoorlijk dun.

Girl 6 Mirjam Mous Young Adult

Girl 6 is een vervolg op Boy 7, maar kan ook los gelezen worden. Het verhaal wordt wordt om en om verteld door drie verschillende personages: Mayca, een dakloos meisje, Summer, een meisje uit Nederland dat naar haar grootouders (die een rol speelden in Boy 7) in Amerika gaat, en Dez, een jongen die een succesvol blog heeft.

Het boek begint met Mayca, die op de vlucht is voor haar agressieve stiefvader. Zij komt Dez tegen en hij wil haar helpen. Ze spreken af voor de volgende dag, maar Mayca komt nooit meer opdagen. Dan komt Dez na een tijdje een meisje tegen dat heel erg lijkt op Mayca, maar zij zegt haar niet te zijn, maar Summer.

Omdat Dez dit maar vreemd vindt gaat hij samen met Summer op onderzoek uit, en ze stuiten op grote geheimen…

Het begin van het verhaal is in vergelijking met het eind behoorlijk uitgebreid. Je wordt erg nieuwsgierig naar wat er nu allemaal aan de hand is. Helaas is het einde van het boek juist erg beknopt, de hele ontknoping wordt er snel doorheen gejaagd. Dat is jammer omdat het plot best ingewikkeld is. Het lijkt erop dat dit verhaal eigenlijk niet in een XS-jasje past.  Het verhaal-idee is wel spannend en zou dus gewoon een dikker boek verdienen.

 

ØØØOO

Girl 6 – Mirjam Mous

Van Goor / Best of YA – 2021

In de bibliotheek een D-boek (voor jongeren vanaf 15 jaar)

, , , , , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Mogelijk gemaakt door WordPress. Ontworpen door WooThemes

Ontdek meer van Boekielezen

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder