Gelezen: Goeie ouwe George

Het gezin Appeltje zit in de problemen. Moeder Appeltje heeft besloten te stoppen met het sloofje van het gezin te zijn dat niet gewaardeerd wordt. Zij wijdt zich nu alleen aan haar baan en stort zich op yoga. Daarom wordt er niet schoongemaakt, gekookt, boodschappen gedaan, en komt iedereen steeds te laat uit bed.

De jongste – en slimste – van het gezin besluit dat er verandering moet komen in de zaak, en het gezin neemt een hond. En dat is geen gewone hond. Het is namelijk de helpende hond George. Die heeft al snel in de gaten wat er in het gezin aan de hand is, en weet op zijn eigen manier de vader en kinderen de goede kant op te sturen. Want eigenlijk is het best leuk om samen iets in het huishouden te doen, of om lekker eten te te koken!

boek goeie ouwe george meg rosoff georgien overwater

Vooral de vormgeving van dit verhaal vond ik heel aantrekkelijk. De tekst wordt veelvuldig aangevuld met tekeningetjes in kleur, van Georgien Overwater, van het gezin en de hond.
Zowel de tekenstijl als het soort verhaal deden me denken aan de boeken van Roald Dahl.
Een heel slim meisje dat zich staande houdt in een rommelig gezin. De mensen die door de hond in het gareel worden gebracht.
.
Toch vond ik het verhaal wel wat mager/rechtlijnig. De rolverdeling is wel heel traditioneel, en het verhaal heeft wel een heel sterke moraal.
.
Maar het is zeker een prettig boek om te lezen, misschien ook wel voor kinderen die niet graag lezen, omdat de tekst erg ruim is opgezet en er heel veel illustraties in staan. En het is een mooi wensvervullend verhaal.
.
ØØØOO
Goeie ouwe George – Meg Rosoff
Illustraties door Georgien Overwater
Vertaald door Jenny de Jonge
Hoogland en Van Klaveren – 2019

In de bibliotheek een A-boek (voor kinderen van 7 tot 9 jaar)

, , , , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Mogelijk gemaakt door WordPress. Ontworpen door WooThemes

Ontdek meer van Boekielezen

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder