Gelezen: Heartstopper deel 1

Wil je een boek lezen waar alles in zit? Problemen, schoolperikelen, vriendschap, verliefdheid, zoeken naar je identiteit? En dat op een toegankelijke manier? Zoek niet verder: lees Heartstoppper!

young adult Heartstopper deel 1 Alice Oseman

Charlie heeft het moeilijk op school. Vorig jaar werd hij enorm gepest en werd hij gedwongen om uit de kast te komen. Nu heeft hij een geheime relatie met een jongen die er niet voor uit wil komen dat hij homoseksueel is. En dat niet alleen, hij is eigenlijk ook helemaal niet aardig voor Charlie.

Dan leert Charlie Nick kennen, omdat ze bij bepaalde lessen naast elkaar zitten. Charlie is meteen verliefd op Nick. En Nick? Die is echt een hetero, zegt iedereen, hij zit in het rugbyteam! Maar Nick heeft wel degelijk gevoelens voor Charlie, en daar worstelt hij mee.

Wat doe je als je anders bent dan je dacht? Wat doe je met de verwachtingspatronen van anderen? Hoe moeilijk is het om anders te zijn dan de meerderheid? Deze thema’s komen aan bod in dit boek, maar ook het spannende van verliefd zijn, het toenadering zoeken en jezelf kunnen zijn bij de ander.

Kortom, het is een heerlijk boek voor jongeren (en iedereen die wil lezen over de liefde).

Bijzonder is dat dit een graphic novel (strip) is. De illustraties zijn zwart wit en lijken met potlood getekend. Het verhaal vond ik heel mooi, de tekenstijl sprak me wat minder aan. Maar dat deed toch niets af aan de kracht van het verhaal. Na deel 1 volgen er nog vier (tot nu toe). Een aanrader!

En…de serie over Nick en Charlie is verfilmd voor Netflix. Onlangs kwam seizoen 1 (boek 1) uit, en ik ben van mening dat dit de beste casting ever is. Het is ongelooflijk hoe goed de jongens lijken op de getekende jongens. Daarnaast is de serie ook gewoon heel erg lief, en naast de serieuze problemen ook heerlijk feelgood. Met als extraatje getekende elementen erin, zoals hartjes en vogeltjes. Heel fijn en zeker een aanrader.

 

ØØØØO

Heartstopper deel 1 – Alice Oseman

Vertaald door Niels van Eekelen

Van Goor – 2021

In de bibliotheek een C-boek (voor jongeren van 12 tot en met 15 jaar)

 

Verkrijgbaar in je lokale boekhandel, de kinderboekwinkels, of via webwinkels zoals:

Kinderboekwinkel Utrecht

Kinderboekwinkel Haarlem

Of via:

, , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Mogelijk gemaakt door WordPress. Ontworpen door WooThemes

Ontdek meer van Boekielezen

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder