Gelezen: Heel heel heel vies boek

Ja hoor, daar is weer een boek uit de reeks Tijgerlezen! Het is deze keer Heel heel heel vies boek van Edward van de Vendel en Floor de Goede.

heel vies boek vendel goede

De voorkant van het boek en de titel lieten er al geen twijfel over bestaan: dit is echt een heel erg vies boek. Er staan verschillende korte verhalen in waarvan sommige in stripvorm. Maar ook de andere verhalen zijn rijk geïllustreerd. En die illustraties, die maken het boek echt extra vies.

Ik vond zelf een van de vieste verhalen dat van het hondje dat de spuug van de baas van de grond likt, niet alleen het idee was vies maar ook hoe het getekend en opgeschreven is. Ik zat gewoon te gruwelen tijdens het lezen, maar het werkt ook op de lachspieren, juist omdat het heel serieus is beschreven.

heel vies boek goede vendel

Maar eigenlijk zijn alle verhalen vies: Sem Spuug, die na het eten van een ei keihard moet overgeven, en op die manier als superheld te werk gaat (boeven wegjagen met een straal braaksel). Of een moeder die het snot uit de neus van haar kind blaast. Of twee vrienden die op zoek gaan naar een heel vies boek.

Het is geestig en origineel, en ik zeg het nog maar eens: heel erg vies. Ik kan me voorstellen dat dit een leuk boek is om samen te lezen, een spreekbeurt over te geven of uit voor te lezen om samen te lachen en gruwelen.

Beoordeling: ØØØØO

Heel heel heel vies boek – Edward van de Vendel en Floor de Goede

Querido Tijgerlezen – 2017

In de bibliotheek een A-boek (voor kinderen van 7 – 9 jaar)

, , , , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Mogelijk gemaakt door WordPress. Ontworpen door WooThemes

Ontdek meer van Boekielezen

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder