Gelezen: Het geheim van het kerkhof

Er is een nieuw boek dat zich afspeelt in het kleine rustige straatje uit De goudvisjongen, namelijk Het geheim van het kerkhof. Deze keer is niet Matthew (de jongen met vreselijke smetvrees) de hoofdpersoon, maar zijn goede vriendin Melody.

kinderboek het geheim van het kerkhof Lisa Thompson

Melody woont in Chestnut Street met haar moeder. Niet meer met haar vader, want die heeft hen een aantal jaar geleden plotseling in de steek gelaten. Moeder en dochter zijn allebei enorm gekwetst, maar redden het met elkaar als team MC (Melody en Claudia).

Matthew en Melody zijn goede vrienden, maar de laatste tijd gaat Matthew vooral om met Jake, die ook bij hen in de straat woont. Hij gedraagt zich afstandelijk tegenover Melody en hierdoor voelt zij zich nogal alleen.

Melody wandelt graag met haar hondje op het kerkhof dat vlakbij hun straat ligt. Op een dag vindt ze daar in het oude pesthuis een jongen die zich schuil lijkt te houden. Hij zegt bij de geheime dienst te werken en bezig te zijn met het uitvoeren van een missie. Hoe ongeloofwaardig het ook klinkt, Melody gelooft hem. Ze gaat hem zelfs helpen met zijn missie.

Dit brengt haar wat afleiding van haar struggles met Matthew en van het feit dat team MC in zwaar weer raakt omdat het huis verkocht moet worden wegens geldgebrek.

Het boek is mooi invoelbaar beschreven, over een lief meisje dat diep gekwetst is door het vertrek van haar vader. Ze is boos op hem, maar heeft het ook moeilijk met haar gevoelens voor haar moeder: ze wil haar graag steunen (en gesteund worden), maar ze is ook boos op haar.

Waarom de vriendschap van Matthews kant bekoeld is wordt niet helemaal duidelijk, maar uiteindelijk wint vriendschap het van boosheid. Matthew wil Melody helpen met haar geheime missie. Die blijkt heel anders te verlopen dan verwacht. Het vertrouwen van Melody wordt zwaar op de proef gesteld.

Naast een mooi verhaal over verdriet en vriendschap is het boek ook, als je er net als Melody in gelooft, een spannend detectiveverhaal. Echt een aanrader!

ØØØØØ      

Het geheim van het kerkhof – Lisa Thompson

Illustraties – Mike Lowery

Vertaald door Anneke Bok en Claudia de Poorter

Billy Bones – 2021

, , , , , , , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Mogelijk gemaakt door WordPress. Ontworpen door WooThemes

Ontdek meer van Boekielezen

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder